Vienas iš populiariausių varškės patiekalų – varškės apkepas su manų kruopomis. Jį paruošti taip paprasta ir lengva, kad užtruksite mažiau nei 10 minučių. Patiekite varškės apkepą su vaisiais, grietine ar uogiene.
varškė
184 статей
Varškė – daug baltymų turintis rūgštus pieno produktas, gaminamas iš rūgusio pieno, atskyrus dalį išrūgų. Ji gaminama pramoniniu būdu 2, 5, 9, 18 % riebumo ir liesa varškė, varškės sūreliai bei varškės sūriai.
Šimtalapis – desertas išskirtinėms progoms. Gamybos procesas užtrunka, reikia pasistengti, bet tikrai verta. Gaminant šimtalapį vienas iš esminių sėkmės garantų – tešlos ištampymas.
Nostalgiją keliantys lietuviški patiekalai – šie 10 receptų ne vienam sukels pačius geriausius prisiminimus (5)
Šie patiekalai niekada nenusibosta, o norint juos gaminti nereikia ypatingos progos. Tad šiandien dalijuosi nostalgiškais lietuviškų patiekalų receptais. Kai kuriems tai bus proga prisiminti senus gerus skonius, o kai kam – puiki galimybė praturtinti savo valgiaraštį. Tekste rasite šiuos patiekalus:...
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Sutikite – kai patiekalu „rūpinasi“ orkaitė, daug patogiau. Lieka laiko poilsiui ar kitai veiklai. Tad šiandien dalijuosi 13 orkaitėje pagaminamų receptų – ir karštų patiekalų, ir pyragų. Tekste rasite šiuos: vištienos kulšelės „Apsimetėlės“, nugarinės kepsniai, Velingtono kepsnys su lašiša, bulvių ...
Norntiems valgyti lengvai ir sveikai, rekomenduojama rinktis patiekalus su varške. Tekste rasite pačių įvairiausių receptų su varške: cepelinus, chačiapurį, kibinus, bulvių ir varškės sūrio kukulius, varškės pyragą su kondensuotu pienu, bulvinius varškėčius, varškės spurgas, apkepą su razinomis, var...
Tokio pyrago receptas – tikra palaima nuolat skubantiems žmonėms. Kaip teigia recepto autorė tinklaraščio „Maisto mėgėja“ kūrėja Kristina Naturjevienė, šis varškės pyragas pagaminamas labai greitai ir paprastai. O yra labai gardus, purus ir minkštas biskvitinis sluoksniuotas varškės pyragas. Belieka...
Blynai su varške – tokie universalūs, kad tinka ir pusryčiams, ir vakarienei. Juos mėgsta ir mažas, ir didelis. Blynus su varške patiekite iškart, apibarstę cukraus pudra.
Itin malonaus skonio gaivus duonelės desertas su varškės kremu ir braškėmis. Traškus pagrindas ir burnoje tirpstantis kremas su uogomis. Šis duonelės desertas patiks ir patiems mažiausiems.
Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta dalijasi plikytų sausainių su varškės kremu receptu. Pavyks, jei laikysitės recepto eigos. Plikyti sausainiai su varškės kremu – tikra švenčių stalo puošmena.
„Mėgstu įprastą tinginį, labai. Bet šis yra kažkas TOKIO. O jei nepatingėsite viršų papuošti lydytu šokoladu ir sausainių trupinukais, drąsiai galima neštis į svečius. Na, gaminimo šiek tiek daugiau, nei klasikiniam, bet verta“, – savo karamelinį tinginį pristato tinklaraščio @5produktai autorė Roma...
Plonyčius, traškiais krašteliais – tokių lietinių blynų dažnas neatsisakytų tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. O kad būtų gardžiau ir sočiau, pasigaminkite varškės įdarą. Lietinius blynus valgykite su uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis.
Prireikus greitai paruošti pietus, siūlome gaminti virtus varškėčius. Lengvai virškinamas patiekalas itin mėgstamas vaikų. Virtus varškėčius patiekite su grietine, jogurtu, uogomis.
9 patarimai svajojantiems apie purius varškėčius: kokio riebumo varškę rinktis ir ką daryti, kad nesukristų ir neprisigertų riebalų (3)
Ieškantys būdų sutaupyti pirkėjai vis dažniau atsigręžia į tokius tradicinius ingredientus, kurie būna ne tik universalūs, bet ir nebrangūs. Varškė – vienas jų, o svarstant, ką su ja nuveikti, neabejotinai vienas populiariausių variantų – varškėčiai, kurie turi magišką galią nukelti į vaikystę.
Kiekvienoje virtuvėje rasime receptų, perimtų iš mamos ar močiutės. Maisto tinklaraščio „NerLin virtuvės džiazas“ autorė Neringa Lindman taip pat turi iš vaikystės atkeliavusių patiekalų, o kai kuriuos atkūrė tik laikui bėgant. Iš tokių yra kadaise Neringos močiutės keptos varškinės bandos. „Nemoku ...
Lietinius blynus mėgsta tiek maži, tiek dideli. Prikepus visą jų kalną galima valgyti vienus ar įdaryti varške, mėsa, sūriu ir kitais įdarais. Skaniausi lietiniai blynai karšti – tiesiai iš keptuvės.
Šis pyragas su varške mėgiamas dėl trapumo ir minkštumo derinio. Trapi išorė ir palaimingas kvapnus varškės įdaras kuria tobulą desertą. Tokį varškės pyragą negėda ir svečiui paduoti.
Varškės spurgas verdame, kai norime puraus, minkšto deserto. Skanios ir atšalusios, bet ypatingai malonu valgyti karštas. Išvirusias varškės spurgas apiberkite miltiniu cukrumi.
Patikėkite, šis varškės pyragas vertas kiekvieno jam ištarto komplimento. Itin turtingo skonio, kvapnus ir toks gardus, kad kitai dienai jo tikrai neliks. Tad skubėkite gaminti ir ragauti ypatingai skanaus varškės pyrago.
Varškėtukai – puikus išsigelbėjimas, kai reikia greitai paruošti pietus. Ypač tai aktualu prasidėjus mokslo metams. O dar smagiau, kad minkšti ir purūs kepti varškėčiai daugelio vaikų valgomi apetitu nesiskundžiant.