Šventiniai patiekalai

178 статей

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė ir Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas

„ Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – batatų pyragas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepiančio švenčių la...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė ir Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas

„ Kalėdos be glitimo“ – taip skamba naujo straipsnių ciklo pavadinimas, kuriame bus siūlomi šventinių patiekalų receptai be glitimo. Šią savaitę – kakavinis burokėlių keksas, kurį gamino ir receptą pateikė Evaldas Juška, studijų programos „Kulinarinis menas“ vyriausiasis šefas. Švelnaus ir kvepianči...

Visą šventinį gruodžio mėnesį tūkstančiai Lietuvos pradinukų kviečiami mokytis kepti tikrus lietuviškus kūčiukus ir susipažinti su šio patiekalo istorija. Septintus metus organizuojamoje mokymo programoje moksleiviai supažindinami su kūčiukų kepimo tradicijomis, Šv. Kūčių ir Kalėdų ritualais, jų pra...

Kalėdos yra nuostabiausia ir stebuklingiausia šventė metuose ir dažnai vienintelė, kuri sugeba surinkti ištisas gimines susėsti prie vieno stalo ir bent kartą metuose pamiršti vargus ir negandas. Mūsų kulinariniai draugai „Bubblekitchen“ siūlo Kalėdoms pasigaminti puikius jų išmėgintus patiekalus.

Audronė Zemenskienė

Šeimininkėms, kurios nori svečius ar šeimą nustebinti gardžiu ir kvapniu desertu, raginu išmėginti įtrūkusių sausainių receptą. Jie ne tik dailūs, bet ir labai skanūs.

Norintys pajusti egzotinių šalių skonį, tūkstančius kilometrų įveikia nekeldami kojos iš namų. Šiek tiek daugiau fantazijos ir savo pačių virtuvėje galite leistis į netradicinio maisto keliones. Kartais įmantrūs ir neįprastai skambantys patiekalai gali atrodyti sudėtingi ir reikalaujantys ypatingų į...