Pandemija ir jos metu įvesti ribojimai pakeitė žmonių įpročius. Nors anksčiau norėdami pasimėgauti restoranų maistu lietuviai dažniau vykdavo į fizinius taškus, dabar vis dažniau renkasi maisto pristatymą į namus. Vis dėlto, kaip ir išsirinkti filmą, taip ir restoraną, iš kurio užsisakyti maistą, ka...
Sushi
21 статей
Еще до пандемии компании, которые предлагали еду навынос получали большой доход, некоторые увеличили прибыль до 50%. Прошлый год не был самым хорошим для бизнеса, но в этом году все компании сталкиваются с проблемами. "Некому работать", – говорят представители бизнеса, отмечая, что виной тому как го...
Некоторые рестораны Литвы бойкотируют "паспорт возможностей": мы не хотим делить клиентов на "хороших и плохих" (155)
С 24 мая 2021 года в Литве начнет действовать "паспорт возможностей". Его владельцы смогут пользоваться большим числом услуг. Однако уже сейчас некоторые предприниматели сообщили, что проигнорируют эту инициативу, которую называют дискриминацией. Их записи в социальных сетях поддержали тысячи пользо...
Ką daryti, kad šis laikas, kai turime leisti laiką namie, neprailgtų? Kaip neprarasti pozityvumo, noro veikti, puoselėti gerus santykius tarp šeimos narių?
Daugelis jūsų, net tie, kas paprastai neskaito mano tekstų, tikrai girdėjote apie mano straipsnį, rašytą prieš metus apie blogiausią Lietuvoje restoraną, kurį radau Kaune ir kuris siūlė neva japonišką maistą. Ten buvo smagi istorija: savininkai po apžvalgos baugino sankcijomis, rašė skundus, šeimini...
Sparčiai besiplečiantis išmanių dienos pietų koncepcijos restoranų tinklas „iLunch“ žengia į Kauną. Pirmasis šios koncepcijos restoranas balandžio mėnesį bus atidarytas šalia atnaujintos Vienybės aikštės esančiame naujajame verslo centre BLC 2, kurį plėtoja SBA bendrovė „ Urban Inventors “, rašoma p...
Mėgstu kartais parašyti apie Lietuvos problemas, ir jūs tai žinote. Kartais papasakoju net apie savo problemas, nes jūs tai mėgstate. Dabar parašysiu apie tai, kaip mes gerai gyvename, ir čia ne apie tai, kad telefonų už pusantro tūkstančio eurų nespėja į Vilnių vežti (nors ir tai tiesa). Čia apie t...
Уже 19-й год в Вильнюсе в преддверии зимних праздников объявляют акцию, посвященную сеньорам – "Посиделки за чашкой кофе". Вильнюсский муниципалитет призвал бизнес принять участие в этой теплой акции, и поступило рекордное количество предложений – 90 кафе, ресторанов, гостиниц, пекарен приглашают по...
Pradėkim nuo to, kad aš nemėgstu, ir net labai, visokių madingų kulinarinių kiemelių, aptaunų, bendrų erdvių, bazarų, turgelių ir panašių teritorijų, kurios darosi tokios madingos Vilniuje. Man tiesiog nelimpa tas vaibas, nuo kurio jauni hipsteriai susijaudina. Tačiau esu profesionalas ir žinau, kad...
Ar jau ragavote sushi burrito – didžiausio lietuvių taip pamėgto kebabo konkurento ir dar vieno ženklo apie tai, kad Kaune greito maisto revoliucija įgauna pagreitį? Priešingai nei kebabas, sushi burrito gaminamas iš šviežių, maistingų, aukštos kokybės ingredientų, tokių kaip jūrų gėrybės, daržovės ...
405 kg svorio mėlynasis tunas per pirmąjį šių metų aukcioną Japonijoje parduotas už 36,4 mln. jenų (270 000 eurų). Tai dideli pinigai, tačiau pernai perpus mažesnė žuvis realizuota už daugiau nei dvigubai didesnę sumą.
Sušiai – daugelio jau pamėgtas iš Rytų atkeliavęs patiekalas. Kiekvienas įgudęs sušių meistras turi išmanyti ne vieną jų gaminimo subtilybę, parinkti tinkamus produktus ir būti susipažinęs su didele šio patiekalo variacijų įvairove.
Suši - tai daugumos jau pamėgtas nacionalinis japonų patiekalas. Apie tai kaip turi atrodyti skanūs ir kokybiški sušiai papasakojo „Sushi stop“ virtuvės šefas Lauras Dzikevičius.
Lietuvoje įkurta inovacijų bendrovė „WoraPay“ sulaukė pripažinimo vienoje iš pagrindinių Jungtinės Karalystės finansų įstaigų „Lloyds Banking Group“. Jauni verslininkai sugalvojo, kaip sumažinti eiles prie kavos.
Ar žinote, kas yra batonezas? Žinote. Tai lietuvių kulinarinis paveldas, duona su majonezu. O ar žinote, kas yra picelinai? Turbūt mažiau šansų, kad žinosite. Bet aš jums pasakysiu. Mačiau skelbimą provincijos spaudoje.
Japonų virtuvės maistas laikomas vienu iš sveikiausių ir maistingiausių pasaulyje. Šios šalies ilgaamžiškumo priežastys slypi maisto lėkštėje, kurioje dažniausiai karaliauja švieži, vos apdoroti maisto produktai.
Ar yra dalykų, kuriuos visada darote valgydami viešojo maitinimo įstaigose?
Japoniško restorano „Shark Tail Sushi“ savininkas Tomas Miliauskas, skirtingai nei daugelis jo bendraamžių, savo paties įkurto verslo duonos paragavo anksti – nė trisdešimties nesulaukęs – ir nėrė į jį visa galva.
Neaukštas blondinas, mėgstantis valgyti daug ir nemokamai – policininkams jis puikiai pažįstamas, o tarp maitinimo įstaigų savininkų jau sklinda gandas apie „kavinių siaubą“.
„Idėja užgimė prieš dvejus metus, kai vieną ilgą žiemos vakarą su šeima kaip visada skaniai kramsnojome vakarienę ir plepėjome apie viską ir apie nieką“, - taip savo pasakojimą apie sėkmingą šeimos verslą pradeda iki kaulų smegenų žvėryniečiai brolis ir sesuo Simas ir Viktorija.