rapsų aliejus

18 статей

„Žinių radijo“ laida „Ekspertai pataria“, Gabrielė Grinkaitė

Aliejų naudojame kone kasdien, tačiau nuėjus į parduotuvę ne taip lengva jį išsirinkti. Daugybė skirtingų rūšių, gamybos būdų, be to, kiekviena etiketė vardina pačias įvairiausias gerąsias savybes. Kokį aliejų rinktis priklauso ir nuo to, ką planuojate su juo daryti, mat kepimui tinkami vieni, o mai...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Majonezas yra vienas populiariausių padažų visame pasaulyje. Toks, kokį mes šiandien žinome, atsirado dar XVIII amžiaus pabaigoje Prancūzijoje. Beje, kai kurie kulinarijos istorikai pastebi, kad senovės egiptiečiai ir romėnai vartojo į majonezą panašų alyvuogių aliejaus ir kiaušinių mišinį. Šiandien...

Italai, ispanai, graikai ir kitų Viduržemio regiono šalių gyventojai neįsivaizduoja savo kasdienės virtuvės be alyvuogių aliejaus, jis plačiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Šį produktą šiandien pamėgęs beveik visas pasaulis, lietuviai – ne išimtis. Ypač tyras šaltai spaustas alyv...

Alyvuogių aliejau, mes vis dar tave mylime. Tačiau egzistuoja tiek daug kitų aliejų, kuriuos galima naudoti kepti ar gardinti salotas – nuo avokadų iki pistacijų. „The Wall Street Journal“ siūlo išbandyti penkis gardžius ir universalius aliejus.

Nemažai grožio procedūrų galima atlikti namuose – ir pigiau, ir laiko mažiau užima. Pavyzdžiui, namuose galima išsibalinti dantis, užriesti blakstienas arba greitai ir be vandens nušveisti kūno odą. Ir tam nereikia pirkti naujų specialių priemonių, pakaks to, ką turite namuose.