Sumuštinis su plėšyta vištiena – didelis ir itin sotus. Tad jį galima ruošti ne tik pusryčiams, bet ir iškylos pietums. Sumuštinis su plėšyta vištiena itin skanus, kol karštas.
rapsų aliejus
18 статей
Patikėkite – plėšytos vištienos receptas grilio sezono metu jums bus reikalingas tikrai ne vieną kartą. Tad šį receptą tikrai verta išsisaugoti. Plėšyta vištiena pravers ruošiant sumuštinius, suvožtinius, picą ir kitus patiekalus.
Minkštas, gardaus saldžiarūgščio skonio – toks yra šis kivių pyragas. Jis ne tik labai skanus, bet ir atrodo efektingai. Kivių pyragą valgykite tiek šiltą, tiek atvėsusį.
Pietums ir vakarienei – traški vištiena kukurūzų apvalkale. Šiai minkštai mėsytei traškia išore tikrai neliksite abejingi. Vištieną kukurūzų apvalkale patiekite, kol karšta.
Pasigaminkite naminių vištienos kepsnelių. Minkšti ir traškūs maltos vištienos gabalėliai patiks net patiems mažiausiems valgytojams. Patiekite vištienos kepsnelius su mėgiamu padažu.
Aliejų naudojame kone kasdien, tačiau nuėjus į parduotuvę ne taip lengva jį išsirinkti. Daugybė skirtingų rūšių, gamybos būdų, be to, kiekviena etiketė vardina pačias įvairiausias gerąsias savybes. Kokį aliejų rinktis priklauso ir nuo to, ką planuojate su juo daryti, mat kepimui tinkami vieni, o mai...
Maisto prekių kainoms šturmuojant vis naujas aukštumas, rinką stebintys specialistai ir ekonomistai neturi gerų žinių dėl vasaros ar rudens. Tuo metu su iššūkiais susiduriantys daržovių augintojai deda viltis į palankius orus.
Gardinti salotas, ruošti skirtingus padažus ar marinatus, gaminti kepinių tešlą ir, žinoma, kepti maistą. Tam daugelis kulinarijoje naudoja aliejus. Tačiau ne visi žino, kokį ir kada rinktis, rašoma pranešime spaudai.
Tikriausiai maistinį aliejų naudojate įvairiems patiekalams ruošti, bet ar kada nors susimąstėte apie skirtingų maistinio aliejaus rūšių savybes? Paskirtis, skonis ir aliejaus sudėtyje esantys riebalai yra tik keletas ypatybių, į kurias derėtų atsižvelgti, rašoma webmd.com.
Majonezas yra vienas populiariausių padažų visame pasaulyje. Toks, kokį mes šiandien žinome, atsirado dar XVIII amžiaus pabaigoje Prancūzijoje. Beje, kai kurie kulinarijos istorikai pastebi, kad senovės egiptiečiai ir romėnai vartojo į majonezą panašų alyvuogių aliejaus ir kiaušinių mišinį. Šiandien...
DELFI Maistas apsilankė biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė bei mitybos specialistė Sandrija Čapkauskienė ir aptarė mūsų virtuvėje dažniausiai naudojamus aliejus – kurie naudingi ir reikalingi, o kurie žalingi mūsų organizmui.
Pats svarbiausias aliejaus kokybės rodiklis – rūgštingumas, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako alyvuogių aliejaus someljė Liana Davleština. Anot jos, norint įvertinti produktą, būtina ragauti: kvapas turi būti malonus, o skonis – bent kažkiek kartus.
2016 m. didžiausią apyvartą turėjo ir nebuvo nuostolingos, įspūdingiausiomis pajamomis – 112,7 mln. eurų – vienam darbuotojui galėtų pasigirti perdirbtų aliejinių produktų didmena užsiimanti UAB „ Aliejynas “. Tiesa, įmonėje ir yra tiktai vienas darbuotojas – pagrindinis akcininkas ir direktorius Ig...
Italai, ispanai, graikai ir kitų Viduržemio regiono šalių gyventojai neįsivaizduoja savo kasdienės virtuvės be alyvuogių aliejaus, jis plačiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Šį produktą šiandien pamėgęs beveik visas pasaulis, lietuviai – ne išimtis. Ypač tyras šaltai spaustas alyv...
Visų mėgiamas aliejus visiškai netinka kepimui: gydytoja pataria, kaip išvengti sveikatai kenkiančios klaidos (278)
Aliejus – neatsiejamas mūsų kasdienės mitybos produktas. Juo gardiname salotas, taip pat aliejuje kepame įvairius kepinius. Visgi kokį aliejų rinktis kepimui?
Klimato kaita ir senkantys iškastinio kuro ištekliai skatina ieškoti atsinaujinančių energijos išteklių rūšių. Šiuo metu dyzeliniams varikliams naudojamas biodyzelinas gaunamas iš augalinio – dažniausiai rapsų – aliejaus.
Alyvuogių aliejau, mes vis dar tave mylime. Tačiau egzistuoja tiek daug kitų aliejų, kuriuos galima naudoti kepti ar gardinti salotas – nuo avokadų iki pistacijų. „The Wall Street Journal“ siūlo išbandyti penkis gardžius ir universalius aliejus.
Nemažai grožio procedūrų galima atlikti namuose – ir pigiau, ir laiko mažiau užima. Pavyzdžiui, namuose galima išsibalinti dantis, užriesti blakstienas arba greitai ir be vandens nušveisti kūno odą. Ir tam nereikia pirkti naujų specialių priemonių, pakaks to, ką turite namuose.