Candida grybelio sukeliama kandidozė vargina daugelį, o jos atsikratyti visam laikui nėra paprasta. Įvairiais duomenimis, su nemaloniais šio grybelio sukeliamais simptomais susiduria 3 iš 4 moterų, tačiau jie būdingi ir vyrams. Dietistė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė pasidalijo savo...
Raminta Bogušienė
147 статей
Sveikos mitybos specialistai ragina į mitybą įtraukti daugiau grūdinių kultūrų. Tačiau kokios kruopos vertingos, o kokios – nelabai, į ką reikia atsižvelgti jas renkantis, o kokių geriau visai atsisakyti? Apie tai pasakoja dietistė, maisto technologė, sveikataipalankus.lt įkūrėja Raminta Bogušienė.
Daugelis lietuvių neįsivaizduoja nė dienos be duonos. O jos pasirinkimas labai platus: nuo tradicinės juodos iki netradicinės su kanapėmis. Vienas prekybos centras skaičiuoja, kad kas mėnesį lietuviai nuperka net 5 milijonus duonos gaminių. Tačiau specialistai įspėja, ne visa duona yra sveikatai pal...
Juoda duona gali būti tokia pat nesveika, kaip batonas – etiketėje atkreipkite dėmesį į kelis užrašus (6)
Paprastas baltas batonas, juoda duona, duona su sėklomis, daržovėmis, kefyru... Parduotuvėse skirtingos duonos daugybė, todėl atėjus ir atsistojus prieš lentynas gali tekti pasukti galvą – tai visgi, kokia sveikiausia ir ką pirkti? Ir apskritai, ar svarbu, ką pasirinksime?
Besilaikant protarpinio badavimo svorio galite ne numesti, o priaugti: paaiškino, kodėl taip nutinka (2)
Protarpinis badavimas dabar laikomas vienu iš populiariausių būdų sulieknėti, tačiau ar tikrai jis toks naudingas mūsų sveikatai? Pasak dietistės, maisto technologės Ramintos Bogušienės, protarpinis badavimas tinkamas tikrai ne visiems, o kai kuriais atvejais taip galima priaugti net dar daugiau svo...
Vasarą keliaujame dažniau, tad ir užkandžių racione atsiranda daugiau. Bulvių traškučiai, įvairūs sūriai, vytintos dešrelės, sumuštiniai tampa kasdieniniu maistu. Ką daryti, kad užkandžiai netaptų antsvorio ir sveikatos sutrikimų priežastimi? Dietistė ir maisto technologė Raminta Bogušienė dalijasi ...
10 priežasčių, kodėl turėtumėte atsisakyti protarpinio badavimo – mitybos specialistė pasakė, kam jis griežtai nerekomenduojamas (4)
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalijasi naudinga ir svarbia informacija, kurią turite žinoti apie vis dar populiarų protarpinio badavimo mitybos režimą.
Tiek vitamino D trūkumas, tiek perdozavimas sukelia rimtų problemų – mitybos specialistė paaiškina, į ką atkreipti dėmesį (2)
Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalinasi naudinga informacija apie vitaminą D, kurio trūksta beveik visiems Lietuvos gyventojams. Deja, nutinka ir taip, kad vitamino D perdozuojama.
Yra ne vienas ir net du simptomai, įspėjantys, kad organize trūksta geležies. Maisto technologė ir mitybos specialistė Raminta Bogušienė dalijasi naudinga informacija, kaip papildyti geležies atsargas organizme ir perspėja, kas stabdo jos įsisavinimą.
Egzistuoja daugybė dietų, kurios veikia, kaip mokslas sako, tik jei jų laikomasi visą gyvenimą. Tik ar galima laikytis dietos, pavyzdžiui, visą gyvenimą nevalgant angliavandenių? Greičiausiai taip – tik sveikatos išsaugoti, tikėtina, nepavyks. Maisto technologė, knygos „Sveiko maisto gamyba“ autorė ...
Rugsėjo 29 d. Vilniuje penktus metus iš eilės bus surengta Kokybiško maisto šventė. Tai tradicinis, kasmetinis ir nemokamas renginys Lietuvoje, suteikiantis kompetentingos informacijos ir propaguojantis ekologiškus, nacionalinės kokybės ir kilmės vietos nuorodos bei geografinės nuorodos maisto produ...
Besibaigiant vasarai, tėveliai jau pradeda galvoti, kaip reiks vaikus sustatyti į dienos rėžimą, kaip subalansuoti jų mitybą, ką reiks dėti į priešpiečių dėžutes, o galbūt neretam tėveliui rūpi ir ką gaus vaikas mokykloje ar darželyje. Apie maitinimo kokybę ugdymo įstaigose ir kaip ją užtikrinti pas...
„Delfi“ pradeda skelbti jau aštuntus metus iš eilės vykdomo projekto „Lietuvos įtakingiausieji“ rezultatus. Šis unikalus tyrimas padeda suprasti, kokie žmonės daro didžiausią įtaką mūsų valstybei ir visuomenei. Pirmoje ciklo dalyje – įtakingiausi 2022-ųjų politikai, kuriuos laidoje aptarsime su žurn...
Nors žuvis yra be galo naudinga ir maistinga, tačiau vartotojai dažnai pamiršta būti sąmoningi jos vartojime. Remiantis žuvies vartojimo gidu „Nyksta žuvys“, net 88 proc. Europos komercinių žuvų rūšių šiandien yra išgaudoma viršijant maksimalų tausią žvejybą užtikrinantį sugaunamos žuvies kiekį. Ši ...
Įvertino mokykloje mokiniams duodamą maistą: ar žinote, ką valgo jūsų vaikai? Nustebsite, kad tai mokyklose legalu (2)
Kasdien vaikams į mokyklą duodame po porą eurų, tačiau ar žinote, kokį maistą jūsų vaikai už juos perka? Ar tai – užkandžiai, parduodami mokykloje, ar užkandžiai ir saldūs gėrimai, perkami už mokyklos ribų, o gal tai – šviežiai ruoštas šiltas maistas?
Vaikams patinkančių patiekalų nėra daug, o kalbant apie žuvies patiekalus, dažna mama turi gerai pasukti galvą, kai reikia pagaminti gardų patiekalą būtent iš žuvies, kad mažieji lengvai susigundytų paragauti.
Ar dažnai susimąstote, kokius produktus renkatės parduotuvėje? Ar atkreipiate dėmesį į užrašus ant pakuočių, kurie skelbia, kad produktuose nėra glitimo, laktozės ar kitų priedų?
Patarė, kaip išsirinkti geriausią alyvuogių aliejų parduotuvėje: ant etiketės ieškokite šių ženklų (63)
Alyvuogių aliejus nuo seno vertinamas dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Didėjant šio aliejaus paklausai, didėja ir jo pasiūla, tad kaip nepasiklysti jo gausoje ir išsirinkti geriausią? Apie tai papasakojo sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė.
Nutukimas – viena didžiausių mūsų laikų sveikatos bėdų, bet dideli pokyčiai prasideda nuo mažų žingsnelių. Minėdami Pasaulinę nutukimo dieną, pabandykime žengti bent vieną iš šių sveiko maisto technologės Ramintos Bogušienės siūlomų žingsnių, padedančių išsaugoti normalų kūno svorį.
„Coca-cola“ – vienas populiariausių gaiviųjų gėrimų pasaulyje, ypač mėgstamas jaunimo. Ar žinote, kaip šis gėrimas veikia mūsų organizmą? Ar tikrai verta rinktis dietinę šio gėrimo versiją? Apie tai papasakojo sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė.