Kiekvienas sodininkas turi savų paslapčių, padedančių metai iš metų užsitikrinti puikų vaisių ir daržovių derlių.
rabarbarai
37 статей
Vaida Kurpienė paaiškino, kodėl reikia valgyti rabarbarus, net jei jų ir nemėgstate: bet turite žinoti vieną dalyką (35)
Sultingi ir rūgštoko skonio rabarbarų stiebai tinka įvairiems patiekalams ir gėrimams gaminti. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, kad ši trumpo sezoniškumo daržovė yra puikus vitaminų, mineralų ir kitų naudingų medžiagų šaltinis.
Rabarbarai aprūpina organizmui itin naudingomis medžiagomis, tad juos tikrai verta įtraukti į mitybos racioną.
Kada, jei ne dabar, skinti rabarbarų kotus ir paversti juos gardžiais patiekalais. Rabarbarus maistui tinka naudoti iki liepos mėnesio, tad – dar yra laiko. Jūsų dėmesiui parinkau 7 receptus: itin gardžių keksiukų su traškia kepurėle, rabarbarų ir braškių uogienės, itin gardaus rabarabrų pyrago, jog...
Sultingas rabarbarų plokštainis su traškiu karamelės skonio papločiu. Maloni rūgštelė suteikia pyragui su niekuo nesupainiojamą skonį. Prieš patiekdami rabarbarų plokštainį apibarstykite cukraus pudra.
Šylant orams, ateinant vasarai, iš anksto džiaugiamės, kad greitai sulauksime įvairių šviežių vaisių ir daržovių. Kol sulauksime šviežių pomidorų ir kitokių gėrybių, galime pradėti skanauti rabarbarus.
Rūgštieji rabarbarai – ne tik ypatingo skonio, bet ir sveikatai naudinga gėrybė. Nors rabarbarai priskiriami daržovėms – jie dažnai naudojami ruošiant įvairiausius saldėsius: pyragus, uogienes, čatnius ar kitus desertus, rašoma pranešime spaudai.
Neseniai prasidėjo lietuviškų rabarbarų derlius. Jauni rabarbarai valgomi švieži, virti, kepti, konservuoti, iš jų kepami pyragai, kiti konditerijos gaminiai. Rabarbarus galima valgyti nuo gegužės iki birželio pabaigos, nes vėliau jie pradeda kaupti žmogaus organizmui žalingą oksalo rūgštį, tad Delf...
Parduotuvių lentynose jau pasirodė pirmieji lietuviško derliaus rabarbarai. Su vasaros pradžia siejami augalai dažnam lietuviui primena nuo vaikystės pamėgtus desertus – pyragus, rūgščias uogienes ar tiesiog cukruje mirkytus rabarbaro stiebus.
Kai kas sako, kad žmonės negali gyventi be meilės. Antri tvirtina, kad žmonėms labiausiai reikia deguonies, o mes esame įsitikinę, kad žmogaus gyvenimo kuras yra maistas. Mes valgome kiekvieną dieną, bet ar daug žinome apie maistą? Surinkome šiuos įdomius faktus, kad priverstume jus nustebti. Galbūt...
Kas yra rabarbaras? Kodėl parduotuvėse jis dažnai būna vaisių skyriuje? Ir kodėl jis neparduodamas su lapais?
Labai dažnai būna, jog atsiradus vienam vaisiui ar daržovei, jo niekaip negaliu atsikratyti ir kas dieną vis kažką ruošiu, nes noriu viską išbandyti. Šį kartą taip nutiko su ponu rabarbaru. Vaikystėje aš jo nevalgiau, tai dabar atsigriebiu.
Dabar soduose ir kiemuose auga rabarbarų puokštės. Toks keistas augalas, kai pagalvoji, jų pilna, bet ne visada ir žinome, ką iš jų pasigaminti.
Kadangi jau rabarbarų sezonas prasidėjo, tad Alfas Ivanauskas parodė savo ypatingąjį rabarbarų ir braškių pyragą.
Gydytojas Morozovas – apie populiarias pošventines valymosi priemones: taip galite smarkiai sau pakenkti (57)
Šiuo metu Lietuvoje tikriausiai nemažai žmonių yra persivalgę, be to, daug kam gali būti sutrikusios įvairios organizmo funkcijos. Per šventes niekas nesilaiko įprasto režimo, į kurį labai sunku sugrįžti, tačiau tai yra svarbiausias dalykas, sako šeimos gydytojas Valerijus Morozovas.
Sultingi ir rūgštoko skonio rabarbarų stiebai tinka įvairiems patiekalams ir gėrimams gaminti. Šviežio rabarbarų derliaus stiebai namuose virsta skaniausiais pyragais, ledais, kompotu, salotomis ar kitais patiekalais.
Rabarbaras – unikali daržovė, mėgstama dėl rūgščių kotų. Dėl išskirtinio skonio rabarbarų dažnai dedama į daugumą desertų ir tirštųjų kokteilių. Galbūt todėl Europoje ir Šiaurės Amerikoje rabarbarai neretai priskiriami vaisių kategorijai.