Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.
obuoliai
387 статей
Obuolys (lot. pome, iš lot. pōmum 'vaisius') – sultingasis netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde, būdingas daliai erškėtinių šeimos augalų iš obelinių pošeimio. Būdinga plona odelė (egzokarpas), sultingas minkštimas (mezokarpas) ir kieti sėklas supantys lukštai (endokarpas).
6 priežastys, kodėl kasdien reikėtų suvalgyti po obuolį
Kartu su obuoliais rauginti agurkai – galėsite mėgautis visą žiemą
Pasakiškai skanios kopūstų salotos su morkomis. Šiame recepte dar puikiai dera obuolys. Salotas sumaišykite majnezo ir kokosų pieno padažu.
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašai, kuriuose nufilmuoti iš sunkvežimių verčiami ir traiškomi obuoliai. Tokie vaizdai sujaudino jais pasidalinusius vartotojus, kurie puolė piktintis, kad tokiu būdu keliamas dirbtinis badas. „Melo detektorius“ išsiaiškino, kas iš tiesų vyksta tokiuose įrašuo...
Kai reikia pusryčių čia ir dabar, kepame miltinius blynus. O kad būtų maistingesni, įtarkuojame obuolio. Miltinius blynus valgykite su uogiene ar kitu mėgstamu pagardu.
Dažnam lietuviui bulviniai blynai – vienas gardžiausių bulvinių patiekalų. Valgomi visaip – kam skaniau su grietine, o kam – su uogiene. Bet kokiu atveju, bulviniai blynai – tikras malonumas.
Patiekalai iš obuolių yra labai paprasti ir skanūs. Tačiau su truputėliu fantazijos ir iš jų galima paruošti daugybę įdomių ir ypatingų patiekalų. Iškeptas obuolys gali tapti ir išskirtiniu šventiniu patiekalu.
Šis obuolių pyragas su varške – išskirtinis. Jame dera traškumas, minkšta ir puri varškės masė bei gaivumo suteikiantys obuoliai. Garantuojame – obuolių pyrago receptą tikrai išsisaugosite.
Daržovės, mėsa ir kiti populiarūs maisto produktai Lietuvoje prieš dvi dešimtis metų buvo keliskart pigesni, jeigu vertinsime vien pinigine išraiška. Tačiau ekonomistai perspėja neskubėti pasinerti į nostalgiją, nes laikui bėgant kinta žmonių perkamoji galia, geopolitinis kontekstas ir kiti veiksnia...
Pyragaitis su obuoliais puikiai tiks tiek kasdieniam, tiek švenčių stalui. Skirtingų tekstūrų obuoliai su trapia sluoksniuota tešla – puikus pasirinkimas desertui prie kavos ar arbatos. Pyragaitį su obuoliais visada valgys ir vaikai.
Agronomijos mokslų daktaras, bitininkas Algirdas Amšiejus sako, kad nors didieji darbai sode pasibaigė, dabar pats laikas padaryti tai, kam vėliau laiko tikrai nebus. Anot jo, obuolius nusirinkusiems sodininkams taip pat reikėtų nepamiršti jais pasirūpinti, antraip vaisius teks išmesti.
„Obuolių mano namuose visuomet yra“, – tvirtina žinoma maisto fotografė Giedrė Barauskienė. Meilė šiam vaisiui ją ir įkvėpė sukurti kulinarinę knygą „Viskas iš obuolių“ – kad visi galėtų atrasti, jei iki šiol dar to nepadarė, jog obuolius verta prisiminti ne tik gaminant desertus.
Amerikoje gyvenanti mados ekspertė Laura: Padėkos dieną gaminama daug gardžių patiekalų, nuo kurių pakvimpa visi namai (1)
Ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį Jungtinėse Amerikos Valstijose švenčiama Padėkos diena, per kurią su artimaisiais susėdama prie bendro stalo ir dėkojama už buvimą drauge. Tradicinis šios šventės atributas – kalakutas, tačiau jau daugelį metų JAV gyvenanti mados žinovė Laura Mizgirytė-Latour sako,...
Mėgstantiems obuolius ir patiekalus su jais turiu gerų naujienų – maisto fotografė, knygų autorė Giedrė Barauskienė pristato receptų knygą „Viskas iš obuolių“. Apetitą žadinančiomis nuotraukomis iliustruotoje knygoje, kurią išleido BALTO leidybos namai, – 81 receptas. Čia – salotos, užkandėlės, sumu...
Agronomijos mokslų daktaras, bitininkas Algirdas Amšiejus papasakojo, kodėl kai kurie obuoliai ant medžių supūva ir net nenukrenta. „Jie tampa mumija“, – sakė jis. Labai svarbu tokius vaisius tinkamai sutvarkyti ir šiukštu nepalikti kabėti ant medžio.
Kada, jei ne dabar, gaminti obuolių sūrį! Tiesa, procesas ilgokas, tačiau laukimo čia daugiau nei paties darbo. Obuolių sūris valgomas vienas ar su sūriu, duona.
Ant medžio supuvę obuoliai ar kriaušės ne tik darko vaizdą, bet ir gali sugadinti likusius vaisius. Kodėl pasitaiko tokių atvejų ir kaip jų išvengti kitą sodininkystės sezoną? Atsako Latvijos Sodininkystės instituto mokslininkas, dr. Edgaras Rubauskis.
Vienas iš rudens darbų – nuskinti prinokusius obuolius. Vis dėlto daugelis ginčijasi, kada yra tinkamiausias laikas tai padaryti. Agronomijos mokslų daktaras, bitininkas Algirdas Amšiejus atskleidė, kaip nustatyti geriausią laiką, kad nuskinti obuoliai išliktų skanūs ir saldūs.
Vilnietė Teresė Staišiūnienė obuolių sūrius gamina jau 40 metų. Bandydama ir eksperimentuodama Teresė aptiko tinkamiausią gaminimo būdą ir nuo tol laiko obuolių sūrius gamina tik taip. Kasmet rudeniop moteris noriai dalijasi receptu, o pagal jį gaminantieji negaili pagyrų: tai pats skaniausias obuol...
Lietuvos sodininkai, keletą metų iš eilės renkantys skurdų derlių, susidūrė su kur kas rimtesnėmis bėdomis nei šalnos, dėl kurių prarandamas derlius. Aiškėja, kad dešimtis metų populiarintos olandiškos obelų veislės pas mus nelabai pasiteisina dėl klimato kaitos, senų lietuviškų nenori vartotojai ir...