Alytaus rajone įsikūręs seniausias riešutynas Lietuvoje „Dzūkijos riešutas“. Savininkai Auksė ir Darius Barysai rudenį „gaudo“ gerą orą ir į talką kviečiasi gimines. Jiedu mano, kad šis šeimos verslas atsparus krizėms, tad jokių baimių neturi.
lazdynų riešutai
6 статей
Dar prieš porą dešimtmečių į riešutmedžius Lietuvoje buvo žvelgiama kaip į beverčius medžius, netinkamus net malkoms, tačiau dabar požiūris pasikeitęs kardinaliai – vis daugiau ūkininkų ir sodininkų ryžtasi auginti lazdynus ir graikinius riešutmedžius, rašoma pranešime.
Vieni riešutus vadina mėgstamiausiu užkandžiu, kiti – kąsnio dydžio energijos užtaisu, rašoma pranešime spaudai. Kiekviena jų rūšis mėgstama, vertinga ir savaip ypatinga. Spalio 22-ąją atšventus tarptautinę riešutų dieną kviečiame ne tik prisiminti jų naudą sveikatai, bet ir sužinoti keletą įdomių f...
Tyrimai rodo, kad bent kartą per savaitę riešutus vartojantys lietuviai dažniausiai juos perka akcijų metu, tačiau mitybos specialistės, dietistės Vaidos Kurpienės teigimu, renkantis riešutus, kaip ir kitus produktus, visų pirma, svarbu atkreipti dėmesį ne į kainą, o į pagrindinius kokybės rodiklius...
„Riešutai mūsų organizmui naudingi, tačiau ar dažnas, atsidaręs jų pakuotę, suvalgo kelis riešutus ir tada pasideda juos kitam kartui?“, – sako gydytoja dietologė Laura Romeraitė-Kuklierienė. Ar išties riešutai sveikas maisto produktas ir kiek jų reiktų valgyti? Tokio klausimo specialistė teigia sul...
Nors bendra statistika rodo, kad pernai kainos Lietuvoje mažėjo 0,1 proc., kai kurie maisto produktai parduotuvėse ir turgavietėse pabrango kaip reikiant. DELFI aiškinasi, labiausiai per metus pabrangusių maisto produktų dešimtuką ir kas privertė infliacijos apsuptyje jas brangi.