Radinys laukinių lašišų konservuose nustebino mokslininkus – skardinėje su konservuota žuvimi aptiko tai, kas suteikia informacijos apie dešimtmečių senumo Aliaskos vandenų ekologiją ir ekosistemų būklę.
lašiša
297 статей
Atlantinė lašiša, arba lašiša (Salmo salar) – lašišažuvių žuvis, priklausanti lašišinių (Salmonidae) šeimai. Kūnas verpstės formos, iš šonų kiek suplotas. Galva nedidelė. Nugara melsva, šonai sidabriški, pilvas baltas. Kūno šonai su pusmėnulio formos dėmelėmis.
Sveikai mitybai – lašiša su smidrais. Puikus ir lengvas patiekalas tiek pietums, tiek vakarienei. Lašišą su smidrais patiekite su žaliomis salotomis.
Jei užsimanėte sušių, tačiau nenorite jų gaminti ar net nesate to darę, išbandykite lašišos ir jūros dumblių užkandį. Tai kur kas paprastesnis variantas nei sušių gamyba, tačiau ne mažiau gardus. Patiekdami lašišos ir jūros dumblių užkandį apšlakstykite sojos padažu.
Jei namuose turite lavašo su lašiša, – nepražūsite. Beregint susuksite ypatingo skonio suktinukus, o visi stebėsis, kaip greitai jūs tai padarėte. Lavašo su lašiša suktinukų gaminkite didesnį kiekį – nerizikuokite, kad pritrūktų.
Prekybos tinklas „Rimi“ žengia žingsnį į tvarią ateitį ir pirmą kartą pristato 3D spausdintuvu atspausdintą lašišą, pagamintą iš žirnių baltymų. Pasak prekybos tinklo generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, tai atsakas į vis didėjantį susirūpinimą dėl per daug intensyvios žvejybos ir prastėjan...
Prekybos tinklas „Rimi“ pirmą kartą pristato 3D spausdintuvu atspausdintą lašišą, pagamintą iš žirnių baltymų, informuojama pranešimu žiniasklaidai. Pasak prekybos tinklo generalinio direktoriaus Vaido Lukoševičiaus, tai atsakas į vis didėjantį susirūpinimą dėl per daug intensyvios žvejybos ir prast...
Paruoškite lašišos tartarą su avokadu – bus nuostabūs pusryčiai. Palankūs sveikatai ir tikrai gardūs. Patiekite lašišos tartarą ant skrebučio, puošdami virtais putpelių kiaušiniais ir ikrais.
Šie turtingo skonio užkandžiai puikiai tiks ir šventiniam stalui. Svarbiausia, kad patiekalui nereikia daug produktų ir jis itin greitai pagaminamas. Užkandžius puoškite krapų šakelėmis.
Šiai lašišai su brokoliais tikrai negalėsite atsispirti. Ypač ji patiks mėgstantiems valgyti aštriai. Lašišos kepsnį prieš patiekiant užbarstykite tarkuota žaliosios citrinos žievele.
Kad lietuviai mėgsta lašišą, puikiai įrodo skaičiai – jų kasmet prekybos tinkluose parduodama keli milijonai kilogramų, daugiausiai tautiečiai nuperka jos šviežios. Toliau pagal populiarumą rikiuojasi rūkyta bei sūdyta lašiša. Prieš Naujųjų vakarą pardavimai išauga gerokai daugiau negu dvigubai, kas...
Brakonieriai nesismulkina – neršti į Lietuvos upes atplaukiančias lašišas pasitinka su žeberklais ir elektra (2)
Į Lietuvos upes atplaukiančias neršti lašišas pasitinka ne tik žvejai mėgėjai, šias karališkas žuvis gaudantys pagauk–paleisk principu, bet ir brakonieriai, kuriems negalioja jokios taisyklės. Patys žvejai pasakoja, kad tenka prisižiūrėti žiaurių vaizdų, kaip žuvys traukiamos žeberklais. Tai patvirt...
Mėgėjų žvejybos tarybos pateikti siūlymai uždrausti rudeninę lašišų ir šlakių žvejybą sujudino žvejus mėgėjus. Argumentai, kad tokie draudimai padės apsaugoti šių žuvų populiaciją, kuri nėra pačios geriausios būklės, įtikina ne visus. Pasigirdo komentarų, kad siūlymai neracionalūs, o per lašišų migr...
Salotos su lašiša – restorano vertas patiekalas, o gaminsite vos kelias minutes. Lašišą iškepsite greitai, o kol ji keps, paruošite salotas. salotas su lašiša valgykite, kol žuvis dar karšta.
Krepšeliai su lašiša – užkandis, reikalaujantis kruopštumo, bet atrodantis itin elegantiškai. Puikus derinys, tiksiantis ir šeimos puotai. Krepšelius su lašiša gaminkite ir didžiosioms metų šventėms.
Ši kepta lašiša – išskirtinių skonių derinys, kuris nustebins jūsų svečius. Lengvai ir greitai paruošiamas patiekalas. Keptą lašišą patiekite užbarstę kapotomis petražolėmis.
Išbandykite naują skonį – sumuštinį su burokėlių užtepėle ir rūkyta lašiša. Tobulai suderinti skoniai, tad vieno sumuštinio jums, kažin, ar užteks. Sumuštinį su burokėlių užtepėle ir rūkyta lašiša apibarstykite riešutais.
Moliūgų sriubos valgomos visame pasaulyje – Europoje, Azijoje, Amerikoje, Australijoje ir net Afrikoje. Įdomu, kad dažniausiai trintos. Tik išvirti tokią sriubą gardžią ne taip paprasta: reikia ir laiko, ir išmanymo, su kuo moliūgai geriausiai dera. Tad jei dar nežinojote, kad iš moliūgienės galima ...
Tokius lašišos pyragaičius ruoškite ir šeimos pusryčiams ar vakarienei, ir vakarėliui. Tik nepatingėkite pagaminti iš didesnės ingredientų porcijos – lašišos pyragaičiai greitai dings nuo stalo.
Tęsiantis akcijai „Saugom Lašišą“ Aplinkos apsaugos departamento pareigūnai informuoja, kad nuo spalio 16 d. iki gruodžio 31 d. įsigalioja draudimas žvejoti šlakius ir lašišas jų migracijai ir nerštui svarbiose upėse, rašoma departamento pranešime spaudai.
Visi žinome – žuvies patiekalus valgyti būtina. Juolab kad juose gausu vitaminų, mineralų bei maistinių medžiagų, kurios itin svarbios sveikam organizmo vystymuisi. Vieni iš tokių patiekalų – greitai ir lengvai paruošiami lašišos pjausniai.