kulinarinis paveldas

0 статей

Mantas Zakarka, Lietuvos alkoholinių gėrimų ir gamintojų asociacijos (LAGGIA) vadovas, lobistas

Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) pateikė dar vieną Vyriausybės išvados projektą dėl Seimo narių pasiūlyto įstatymo projekto, susijusio su ūkininkų veiklos licencijavimu, jiems leidžiant gaminti alkoholinius gėrimus net iki 65 laipsnių stiprumo bei jais prekiauti. Absurdiška atrodo, kad nuo praėjusių met...

Paulius Jurkevičius

Netiesa, kad derėtų baimintis Biržų duonos, kurią dabar de facto vadins vabalų duona. Sviestas ir dešra jai lygiai taip pat pritiks į draugiją, kaip ir anų laikų įprastai iškeptai, be svirplių miltų. Nes tyko dar viena netiesa: esą žinojimas yra geriau už nežinojimą. Jeigu neskelbtų, iš ko padaryti ...

REUTERS

Pietinis Bolivijos Tarichos miestas visai netikėtai tapo įdomaus kultūrinio proceso – kulinarinio tradicinės šalies virtuvės atgimimo – sostine. Prie sienos su Argentina esantis miestas visoje šalyje ir už jos ribų garsėja konkrečiai tik šiam regionui būdingais vietos gamybos produktais ir išskirtin...

Toma Miknevičienė

Nors tokie patiekalų pavadinimai daug kam galėtų rėžti ausį, bet žemaičiai nesileistų į jokias derybas ir dar pataisytų: ne kakutis, o šūduks. O jei vis dėlto susidomėjote, šių ir kitų, ne ką mažiau įdomių, patiekalų receptų ieškokite knygoje, taip pat intriguojančiu pavadinimu – „Pasmuokavuok, kap ...

Jurgis Jefremovas, Ligita Luščiauskaitė, Agnė Liubertaitė, Izabela Kuzmicka, Robertas Narmontas DELFI.TV

Anykščiai – miestas siurprizas. Tarp ežerų ir miškų įsikūręs nedidelis miestelis jau nuo seno traukia menininkus, rašytojus ir dvasingus žmones. Čia jie atvyksta ieškoti įkvėpimo, draugystės su gamta, o pastaraisiais metais, įsisavinant Europos Sąjungos lėšas, Anykščiuose duris atvėrė ir įstaigos, k...

Cepelinai nėra lietuviškas patiekalas, bulvės ir kiauliena yra sovietmečio palikimas, kuris buvo suformuotas okupacijos metais. Dzūkiška banda, kraujinė sriuba, keptos kiaulienos smegenėlės, arkliena, kaplūnas (kastruotas gaidys), pularda (sterilizuota višta) – tokius tradicinius Lietuvos patiekalus...

Rūta Levickaitė

Vis daugiau žmonių pailsėti nuo miesto šurmulio traukia į kaimo turizmo sodybas. Tiesa, kaip pastebi šių sodybų savininkai, mažėja baliauninkų ir daugėja tokių turistų, kurie ieško išskirtinių pojūčių. GRYNAS.lt kartu su Lietuvos kaimo turizmo sodybų asociacija sezono atidarymo metu apsilankė šešios...

Rūta Levickaitė

Nors kaimo turizmas Lietuvoje vystomas jau 15 metų, tik prieš kelis metus kaimo turizmo sodybos ėmė specializuotis. Iki tol dauguma sodybų teikė labai plataus spektro paslaugas, kurių gausa neretai glumindavo klientus, ieškančius tik ramaus, arba tik aktyvaus poilsio.

Rūta Levickaitė

Nors kaimo turizmas Lietuvoje vystomas jau 15 metų, tik prieš kelis metus kaimo turizmo sodybos ėmė specializuotis. Iki tol dauguma sodybų teikė labai plataus spektro paslaugas, kurių gausa neretai glumindavo klientus, ieškančius tik ramaus, arba tik aktyvaus poilsio.

Rūta Levickaitė

Nors kaimo turizmas Lietuvoje vystomas jau 15 metų, tik prieš kelis metus kaimo turizmo sodybos ėmė specializuotis. Iki tol dauguma sodybų teikė labai plataus spektro paslaugas, kurių gausa neretai glumindavo klientus, ieškančius tik ramaus, arba tik aktyvaus poilsio.