Kulinariniai opusai

30 статей

Inga Alenskaitė

Ar pradėję žiūrėt filmą ir suvokę, kad aktorių vaidyba klaiki, režisūra siaubinga, siužetas nepabaigtas, o ir minties jokios aptikt jame nesugebat, žiūrit toliau, o po to visiems iš eilės pasakojat, kaip pusantros savo gyvenimo valandos iššvaistėt spoksodami į ekraną, nors jau po pirmų penkiolikos m...

Inga Alenskaitė

Ką čia slėpt – nesu konservavimo guru, nėsyk nekaitinau išsyk dešimties trijų litrų talpos stiklainių agurkams marinuot, nė karto neviriau uogienės iš kibiro braškių, todėl nepapasakosiu jums, kaip prikonservuot kopūstų mišrainės pusei giminės visai žiemai. Man labai gaila, žinoma; ir visi kiti atsi...

Maistas – labai geras socialinis laidininkas, nemanot? Po to, kai aptariami orai, visada galima pagvildent tokias aktualias temas kaip: kokia mėsa labiausiai tinka troškiniams, ar prekybos centre X maišo skanias salotas, ką daryt su persūdytom bulvėm, kur skaniausi kebabai, koks jogurtas turi mažiau...

Inga Alenskaitė

O jūs žinojot, kad pomidoras biologine prasme yra vaisius (populiariausias pasaulyje, beje)? Arba kad pomidorų būna visų vaivorykštės spalvų, išskyrus mėlyną (ir visa laimė, nes jei egzistuotų ir tokie, dėdė Petras, ko gero, parašytų kokį įstatymo projektą, draudžiantį augint, pardavinėt ir valgyt p...

Inga Alenskaitė

Gi sakiau, kad olimpiada smagu! Ir ne tik tada, kai matai, kaip atkaklumas, užsispyrimas ir juodas (t.y., chloruotas) darbas džiaugsmo ašarom ritasi skruostais (kaip gražiai pasakiau!) (man tik pikta, kad visi bamba, jog ėėė-emigrantė, kai tuo tarpu apie krepšininkus nieko panašaus net ir labai atid...

Inga Alenskaitė

Truputį šilta, ką? Pats tas savaitgaliui maitinant uodus ir bandant įtempt palapinių virves (nebent jums olimpinių žaidynių karštinė (kaip kad man, pavyzdžiui) – tada bet koks palankaus oro, buities darbų ir panašių ne mirk-gyvenk reikalų iškeitimas į spoksojimą televizoriun yra pateisinamas ir nekv...

Inga Alenskaitė

Ridikėliai yra gerai, ridikėliai yra tikrasis pavasaris, ridikėliai yra *kiti gražūs ir romantiški pareiškimai*. Dar ridikėliai galėtų būt nūdienos ideologiniu simboliu, bet kiek galima apie tą patį.

Inga Alenskaitė

Pakalbėkim apie tai, kada patiekalą galima vadint klasikiniu, gerai? Nes esu veik tikra, jog kad ir ką berašyčiau, kad ir kokiais šaltiniais besiremčiau, atsiras tokių, kurie šūkaus, jog aš nė nenutuokiu, ką kalbu, nes ten, kur skaitė jie, Cezario salotų padažui buvo naudojamas tik trynys, o ne visa...

Inga Alenskaitė

Aštru. Turbūt tai pirmas epitetas, šaunąs galvon, kai perskaitot/išgirstat žodžius Meksika ir kąsnis vienam sakiny. Nieko keisto – čili/aitriuosius pipirus ten deda visur - pradedant sriuba, baigiant šokoladu.

Inga Alenskaitė

Sluoksniuota tešla yra gėris dėl trijų priežasčių: velniškai skani (kepiniai, ta prasme. Ir ne, aš nežinau, kas tos kalorijos), baisiai nepretenzinga, kai reikia surast jai kompaniją, ir jos vienintelės galima rasti bet kuriame prekybos centre ar laikyti pakelį-kitą šaldymo kameroje, t.y., galima įr...

Inga Alenskaitė

Jeigu Velykos jums – šventė svarbi, tai savąjį šventinį meniu jau suplanavot ir ant šaldytuvo pakabinot, kad tik ko neužmirštumėt. Vadinasi, siūlyt gamint ką nors specialiai šiam sekmadieniui būtų šauksmas tyruose. Aš gal ir visai pašūkaučiau, bet, nepykit, gerklę baisiai skauda.

Inga Alenskaitė

Garų puodas sukelia dvi problemas: arba jis yra, bet visai neaišku, ką įdomaus jame gamint, arba jo nėra. Pastarąją problemą nesudėtinga išspręst nusiperkant tinkamo dydžio tinklelį puodui – su tokiu įrenginiu pyragų gamint gal ir nesiūlyčiau, bet tai puikus būdas patikrint, kiek garintas maistas jū...

Inga Alenskaitė

Pavasarį žmonės susiskirsto į dvi grupes. Tuos, kurie išbraukia iš savo kasdienio raciono visokius skanius dalykus ir žaidžia žieminių kilogramų tirpdymą, bei tuos, kurie sėdėjimą ant sofos tamsiais vakarais išmaino į saulę ir ilgus pasivaikščiojimus, gamtą ar net kokį daržą/sodą, o po to valgo saus...

Varškė yra gėris, todėl dar tikrai ne kartą ir ne du rašysiu, kaip ją, maistą, kasdienį ir ne, gaminant, skaniau vartot. Todėl papasakosiu (arba ne) apie visus kalcius ir riebumus kitąsyk. Dabar pakalbėkim apie skaičius.

Inga Alenskaitė

Taigi, taigi. Apklausoj balsavot taip, kaip balsavot (labai ačiū, beje), todėl šiandien pažiūrėsim, ką galima nuveikt vienam puode. Šįsyk siūlysiu gamint tik ant viryklės; puodus, orkaitėn grūdamus, aptarsim kitąsyk.

Inga Alenskaitė

Pusryčius valgyt būtina, visi žino. Ir jeigu vasarą baisiai smagu kapot dribsnius su šaltu pienu ir uogom ar sumuštinius su šviežiu pomidoru (tikru, tuo, kur kvepia) užkandant, tai vasarį, net jei žiemą išvaryt jau bandėm, skrandis nuo pat ryto gurgia tik apie šiltą maistą.