Norite orkaitėje keptų bulvių traškia plutele? Taisyklė, padėsianti išvengti klaidos, kurią daro absoliučiai visi (3)
Svajojate apie bulves idealiai traškia plutele? Tuoj sužinosite, kaip kepti bulves, kad rezultatas nenuviltų.
62 статей
Svajojate apie bulves idealiai traškia plutele? Tuoj sužinosite, kaip kepti bulves, kad rezultatas nenuviltų.
Kinijoje jauna cukrinių puošmenų ir skulptūrų kūrėja Liu Sinru užėmė pirmą vietą Tiandzino mieste vykusiame konditerių konkurse. Ji pademonstravo naujos kartos konditerių aistrą ir atsidavimą. Cukrinių puošmenų ir skulptūrų kūrimas – atskira kulinarijos disciplina, kurios atstovai kuria įmantrius va...
Iš Klaipėdos kilusi maisto tinklaraštininkė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė yra subūrusi beveik 96 tūkst. sekėjų armiją Instagram platformoje, sėkmingai kuria tinklaraštį „Ant medinės lentelės“ ir yra išleidusi 3 receptų knygas. Prisimindama studijų laikus Kristina sako, kad tuo metu nebuvo susižavėju...
30-ies metų amžiaus Serhijus baigė kulinarijos mokyklą Ukrainos centrinėje dalyje ir svajoja apie darbą restorane, įvertintame „Michelin“ žvaigždutėmis. Bet kol kas, šalyje vykstant karui su Rusija, džiaugiasi ruošdamas valgį kareiviams.
Konservavimo sezonas – pačiame įkarštyje. Daug lietuvių rūpinasi atsargomis, kurios vėsią rudens ar žiemos dieną primins saulėtą vasarą ir atostogas. Agurkai – viena populiariausių daržovių, kuri keliauja į stiklainius.
Valgomos gėlės – viena karščiausių kulinarijos tendencijų, tačiau gėlės maiste naudojamos jau nuo antikos laikų. Vėliau jos atrado vietą Europos dvarų virtuvėse – manoma, kad Anglijos karalienė Elžbieta I-oji dar XVI a. mėgaudavosi cukruotais gėlių žiedlapiais, o XIX a. pabaigoje aristokratų virtuvė...
Vieni idėjų, ką pasigaminti ieško įvairiose receptų knygose, kiti renkasi naršyti internete. Šiais laikais socialiniuose tinkluose yra apstu informacijos maisto tema – nuo lengviausių patiekalų iki gurmaniškų šedevrų. Tie, kas tiktoko ar instagramo platformoje pamato Andriaus Šimulyno (@andriushim) ...
Pažvelgus pro kulinarijos studijos „Čiop Čiop“ vitrininius langus išvysti vienas gražiausių sostinės vietų – tekančią Neries upę, pagrindinius tiltus, ant kalno stūksančią Gedimino pilį. Vaizdas pro stiklą čia visada kerintis, bet dabar ne mažiau nustebins ir studijos vidus: išskirtinė gastronominė ...
Kasdien mėgautis skaniu ir visaverčiu maistu nori daugelis, tačiau laiko gaminti pusryčius, pietus ar vakarienę užtenka ne visuomet. Tačiau tuo pasirūpina prekybos tinklas „Iki“, siūlantis įvairių jau pagamintų patiekalų.
Nuo Lietuvos iki Indijos, nuo Graikijos iki Meksikos – vištiena yra svarbi daugelio nacionalinių virtuvių dalis. Nesudėtingai paruošiama, su įvairiais prieskoniais ir garnyrais deranti, baltymais ir mineralais praturtinta mėsa suteikia puikią progą eksperimentuoti ir leistis į kulinarinę kelionę po ...
Suruošti kviestinę vakarienę kartais tampa tikrų tikriausiu galvos skausmu. Daugelis laisvą laiką mieliau skirtume brangiausiems žmonėms, pomėgiams ar tiesiog poilsiui. O jeigu būtų galima vakarienę surengti maisto ruošimui nesugaišus nė minutės? Dažnas tikriausiai nė nesusimąstęs pasinaudotų šia ga...
Prieš kelerius metus kulinariniame pasaulyje atsirado inovacija – mažesnė orkaitė su talpa riebalams nubėgti, apipučiama ventiliatoriaus. Taip veikia karšto oro gruzdintuvės, angliškai pavadintos „air fryer“. Dabar jos braunasi kone į kiekvieną virtuvę. Kas lėmė, kad karšto oro gruzdintuvės tapo tok...
Cinamonas – prieskonis, dažniausiai naudojamas įvairiems desertams gaminti. Teigiama, kad cinamonas reguliuoja cukraus lygį kraujyje, gerina virškinimą. Mitybos specialistas Jo Lewinas portale bbcgoodfood.com pasakoja apie moksliškai pagrįstą cinamono naudą sveikatai.
Žiema ir Kalėdos yra toks metas, kurį pirmiau nei pamatyti ar pajausti, galima užuosti. Mišku kvepiančios natūralios eglutės, išraiškingasis cinamonas, dangiška vanilė ir parduotuvių lentynas užpildę mandarinai. Nenuostabu, kad šiuo laikotarpiu mandarinų galėtume rasti bene kiekvienuose namuose, tod...
Norėdami gyventi ir maitintis sveikiau, kasdien ieškome naujų produktų. Vienas tokių – bolivinė balanda, pasaulyje žinoma ir vertinama jau tūkstantmečius, bet savo populiarumą Lietuvoje auginanti pamažu, rašoma pranešime spaudai.
Granatai kai kuriose šalyse vadinami stebuklingaisiais vaisiais. Ir ne veltui – jie pasižymi ne tik savita išvaizda, unikaliu skoniu, bet ir sveikatai naudingų savybių gausa.
Bene populiariausi bulviniai patiekalai Lietuvoje – cepelinai ir kugelis. Tačiau kodėl tautiečiai cepelinus vadina didžkukuliais, o kugelį – plokštainiu, jei tai yra keturi skirtingi patiekalai? Nepriklausomas mitybos ir kulinarijos ekspertas Vincentas Sakas įvardijo šių patiekalų skirtumus, kuriuos...
Mano galva, jaukiuose namuose iš esmės svarbūs tik du dalykai: knygų pilna lentyna ir maisto pilnas šaldytuvas. O jei šie du geri dalykai susijungia, tai jau tikra laimės viršūnė. Šis suvokimas įkvėpė pasidalinti keliais kulinariniais receptais, kurie tiesiog plaukte išplaukė iš geros literatūros.
Vilniaus prekybos centre „Europa“ bus atidaryta naujos kartos maisto aikštė su integruota kulinarijos erdve. Į laisvalaikio ir restoranų zonos pirmajame aukšte įrengimą bei prekybos centro vidaus interjero atnaujinimo sprendimus planuojama investuoti 3 mln. eurų. Beveik 800 kv. m aikštės plote įsiku...
Vieną lapkričio dieną Vilniuje, Čiop Čiop kulinarinėje studijoje, tyliai, tarsi švenčių pogrindyje, vienas po kito sukosi garsūs Lietuvoje virtuvės entuziastai. Kol į gatvę plūdo gardūs virtuvės kvapai, NEFF virtuvės technikos ambasadorius Vytaras Radzevičius sutiko pasidalinti trumpu pasakojimu api...