Vienas įprastas virtuvės prieskonis gali padėti sumažinti riebalų kiekį, padidinti raumenų masę ir pagreitinti medžiagų apykaitą.
Kardamonas
9 статей
Saldūs ir aštrūs, švelnūs ir stipraus aromato – kokių tik nerasme prieskonių parduotuvių lentynose. Tiesa, esama keletos klasikinių, visų mėgiamų prieskonių, kuriuos dažniau prisimename būtent šaltuoju metų laiku – regis, jie tiesiog gardžiau „suskamba“ orams atvėsus, kai tamsiais žiemos vakarais ie...
Šiemet mums visiems šventės visiškai kitokios. Nebus giminės susirinkimo, močiučių mišrainių ir pyragėlių, nebus ir draugų susitikimų, ir keitimosi dovanėlėmis, nebus net ir to kasmet užduodamo klausimo: ką per Naujus? Na, bet visa tai jūs žinote. Užtat yra vienas dalykas, kuris nepasikeitė – tai kv...
Jūsų kūno sveikata ir gera vidinė savijauta priklauso nuo daugelio veiksnių, ypač nuo maisto, kurį valgote. Jei dažnai skauda skrandį, pučia pilvą, užkietėja viduriai ar pykina, savo virškinimo sistemai galite padėti vartodami prieskonius. Jie padės sumažinti įvairius negalavimus, o maistas bus įvai...
Artėjant šventėms ar kokiai nors progai norisi mylimus žmones nudžiuginti kuo nors ypatingu. Desertas tam puikiausiai tinka. Tik bėda ta, kad dažnai susilaikome nuo saldumynų vartojimo, nuogąstaudami, kad toks smaguriavimas kenkia sveikatai. Tačiau visiškai atsisakyti saldaus užkandžio neverta, nes ...
Vis mažėjant saulės spinduliams, trumpėjant aktyvaus poilsio gamtoje vakarams, mėgstame, įsisupus į vilnonius apklotus, jaukiai susirangyti namuose minkštasuolyje. Į rankas paimti mėgstamą knygą, žurnalą, įsijungti televizorių. O tada puodelis karštos kvapnios arbatos – neatsiejama vakarinio laisval...
Kava gali būti sveikas gėrimas, jei ji nesumaišoma su netinkamais priedais! Išgerti vieną ar porą kavos puodelių per dieną nėra nieko blogo. Aromatingas gėrimas tonizuoja, kelia nuotaiką, stiprina atmintį, širdį ir net sumažina diabeto riziką.
Po žiemos oda atrodo ne kaip: ir papilkėjusi, ir išsausėjusi. O išlindus saulei taip norisi švytėti. Kaip atgauti odos grožį pataria ir receptais dalijasi natūralios kosmetikos „Uoga Uoga“ kūrėja Jovita Vyšniauskienė.
Iš Indijos kilęs kardamonas gausiai vartojamas Viduriniųjų rytų, Šiaurės Afrikos ir Skandinavijos virtuvėse. Žinomos trys šio prieskonio rūšys: žaliasis, juodasis ir Madagaskaro kardamonas.