Pagaliau prasidėjusios šiltos dienos skatina kuo daugiau laiko praleisti lauke. Gryname ore norisi gerti kavą, žaisti su vaikais bei, žinoma, gaminti. O pasijusti tikrais grilio patiekalų virtuozais ne taip ir sunku: juk jame kepti galima bene viską. Vieni populiariausių pasirinkimų – krevetės bei š...
Jūrų gėrybės
28 статей
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevetes. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jas itin skanu valgyti su vasarą taip mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisias.
Jei iki šiol midijos jums asocijavosi su prabangiais restoranais ir patyrusiais virtuvės šefais, turime gerą žinią – iš tiesų tai lengviausiai paruošiami moliuskai. Šios jūrų gėrybės ne tik skanios, maistingos, bet ir greitai pagaminamos. Be to, šiltuoju metų sezonu jas gaminti galima ir ant grilio.
Jūrų gėrybės – vieni sveikiausių produktų, populiarių daugelio šalių virtuvėje. Nors Lietuvoje jūrų gėrybės dar laikomos egzotika, dažnai ir prabangos preke, tačiau jų įvairovė prekybos centruose didėja, o pirkėjai vis dažniau nori išbandyti ir gurmanų vertinamus galvakojus moliuskus – aštuonkojus. ...
Mėgstamiausios lietuvių žuvys – ant pražūties ribos: raudonasis sąrašas ilgėja, pirkėjai raginami būti atidūs (12)
Vasaros atostogų prie jūros neįsivaizduojame be rūkytos plekšnės, ešerio ar starkio. Ne vienas turime prisiminimų, kaip su tėvais plaukdavome jų žvejoti į Baltijos jūrą ar gilesnius ežerus. Deja, šios lietuvių mėgstamos žuvys šiemet pirmą kartą istorijoje pripažintos kaip greitai nykstančios, todėl ...
Lobiai iš vandens gelmių – kaip tvariai augintos jūros gėrybės gali būti naudingos mūsų sveikatai? (1)
Jūros gėrybės – vieni sveikiausių produktų, kuriuos mums siūlo gamta. Anot „Rimi“ sveikatai palankios mitybos konsultantės, gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, tvariai užaugintos kokybiškos jūros gėrybės, kaip ir žuvis, yra lengviau virškinamos, jų sudėtyje gausu baltymų, žmogaus organizmui ...
Ramiojo vandenyno pakrantėje prasidėjo tragiški procesai: per karščio bangą vandenyje išvirė 1 mlrd. jūrų būtybių (47)
Kanados šiaurės vakarinėje Ramiojo vandenyno pakrantėje per rekordinę karščio bangą iškepė maždaug 1 mlrd. jūrų gyvių, pranešė vienas jūrų biologas.
Atrodo, galima pradėti po truputį džiaugtis, kadangi pamažu, tačiau užtikrintai tampa prieinami šiltais paplūdimiais garsėjantys maršrutai.
Atėjus karščiams labai svarbu tinkamai laikyti maisto produktus. Juk kartu su vasariška šiluma išauga ir apsinuodijimų maistu rizika. Kad to išvengtume, kokybės ekspertė Aldona Čepulis dalijasi patarimais, kaip termometro stulpeliams kylant į viršų tinkamai laikyti maistą, kokie produktai kelia daug...
Nors daugelis gyventojų žino apie vitamino C ar D svarbą žmogaus organizmui, dar ne visuomet pakankamai dėmesio skiria kitiems ne ką mažiau reikalingiems mikroelementams.
Šį karštąjį patiekalą „ Aštuonkojai pomidorų padaže “ mes išmokome pasigaminti Toskanoje, Elbos saloje. Pirkdami aštuonkojį turguje renkamės iš dviejų rūšių – stambų, uolinį, su dvejomis eilėmis narelių, arba vienos eilės narelių – smėlinį. Smėliniai aštuonkojai yra mažesni, jiems pagaminti sugaišta...
Lapkritį Lietuvoje reikėtų pervadinti austrių mėnesiu, nes kasmetis Austrių festivalis jau ketvirtą kartą kviečia rudenį pagardinti jūrų gėrybėmis. Šefai iš daugiau nei 60 restoranų ir barų lapkričio 22–25 d. kviečia paragauti įvairiausių patiekalų iš austrių net devyniuose Lietuvos miestuose, skelb...
Austrės ir midijos dar visai neseniai laikytos prabangiu ir gurmanišku produktu, kurį ragauti išdrįsta ne kiekvienas. Vis dėlto maisto ekspertai ir prekybininkai pastebi netikėtą tendenciją – lietuviams ne taip gerai pažįstamos jūrų gėrybės vis dažniau atsiduria ne tik pirkinių krepšelyje, bet ir an...
Spagečiai su jūrų gėrybėmis yra vienas tų patiekalų, kurių paragavęs suprantu, kad vėl esu Italijoje, portalui LRT.lt sako Vilniuje gyvenantis Federico Baglini. Lankantis Italijoje jis siūlo užsukti į žuvies turgų – jame galima išvysti nesuvaidintą itališką gyvenimą, o grįžus namo pasigaminti tipišk...
Helio dujomis pripildyti balionai jau tapo gana įprasta rugsėjo 1-osios, gimtadienio ar kitos šventės puošmena. Tačiau aplinkosaugininkai tikina, kad kartą pakilę, balionai turi kažkur ir nusileisti – dažnai savo gyvavimą balionai baigia plūduriuodami vandenynuose ar net jūros vėžlių skrandžiuose, -...
Vis dažniau šilti vėlyvo pavasario savaitgaliai leidžia visiems pasimėgauti buvimu gryname ore, todėl profesionalus virtuvės šefas Gediminas demonstruoja, kaip pasigaminti puikių patiekalų išvykoms, piknikams ar net šventėms gamtoje.
Aštuonkojai, kalmarai, midijos ar sraigės – ne naujiena ir ant lietuviško stalo, tačiau šių gardėsių mėgėjų piniginės kur kas labiau džiūgauja Portugalijoje, o ne Lietuvoje.
Labai dažnai grįžusi iš atostogų kurį laiką bandau atkartoti ragautus patiekalus, šis būtent taip ir atsirado – iš labai jaukaus restoranėlio Kipre. Taigi nusižiūrėjau feta įdarytą kalmarą. Oooo koks jis buvo skanus!
Kai garsus britų kulinarinių knygų autorius Jamie Oliveris ispanams pasiūlė patobulinti paelijos receptą, jį papildant šioje šalyje labai populiaria intensyvaus rūkytos paprikos skonio chorizo dešra, Ispanijoje kilo pašaipų ir patyčių audra.
Niekas nesuabejos, kad Velykos – džiaugsmingiausia pavasario šventė. Tačiau ką daryti, kad pavasariškos nuotaikos nesugadintų kulinariniai rūpesčiai dėl šventinių vaišių stalo? Pirmiausia – nenuvertinkite paprastai paruošiamų užkandžių ir ruošdamiesi Velykoms išmėginkite originalias kulinarines idėj...