juodieji serbentai

26 статей

Serbentas (lot. Ribes, vok. Johannisbeeren) – monotipinės agrastinių (Grossulariaceae) šeimos daugiamečių uogakrūmių gentis, paplitusi Šiaurės pusrutulio šaltojo ir vidutinio klimato juostose, taip pat Vidurio ir Pietų Amerikos kalnuose.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Juodieji serbentai (lot. ribes nigrum) Europoje valgomi jau apie 400 metų, o įrašai apie šias uogas atsirado XVII amžiuje, kai buvo aprašytas jų lapų ir uogų vartojimas arbatai ir valgiui bei kitiems gėrimams. Iki 1800 metų, juodasis serbentas buvo žinomas kaip gyvatvorė ar sodo krūmokšnis ir buvo g...

Ilgą laiką juodieji serbentai JAV buvo vadinami „uždraustuoju vaisiumi“, rašo healthline.com. Ūkininkai manė, kad iš Europos ir Azijos kilusios rūgštokos uogos padeda platinti pušims kenksmingą grybelį. Dėl draudimo daugelis amerikiečių nepasinaudojo šios uogos teikiamais privalumais.

Ar esate patyręs virtuvės virtuozas, ar dar tik žalias naujokas – visiems maga savo pačių rankomis sukurti ir tradicinių skonių, o tam tereikia atsigręžti į laiko patikrintus receptus. Šį kartą siūlome prisiminti penkis populiarius uogienių receptus, kurių skonį visi gerai pažįstame dar nuo vaikystė...

Gražina Gum

Ar gali desertas būti sveikas ir netgi sveikatinantis? Pasirodo, gali! Toks desertas ne tik gardus ir sveikas, bet ir turi sveikatinančių – priešvėžinių, imunitetą stiprinančių savybių. Lengvas, gardus ir sveikas desertas, kuris tinka ir pusryčiams. O svarbiausia tai, kad jis itin greit paruošiamas,...