Jogurtas

121 статей

Jogùrtas – rauginto pieno produktas, kuris susidaro bakterijoms fermentuojant pieną. Dažniausiai pasitaikantis jogurtas yra gaminamas su bakterija Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus.

Parengė Roma Macijauskaitė

Balinti kavą pienu, grietinėle, o gal augaliniu „pienu“? Valgyti jogurtą, varškę, kabinti šaukštais grietinę (ir kuo riebesnę), tepti sviestą ar viso to atsisakyti? Vieni tyrimai sako „taip“, kiti – „ne“, vieni sako, kad tai yra sveikatai palanku, kiti kategiriški: jokių pieno produktų! Kaip yra iš ...

Nuo pat vaikystės mums tėvai kartojo, kad reikia gerti pieną, jei norime užaugti stiprūs ir turėti tvirtus kaulus. Pienas tikrai aprūpina organizmą jam būtinu kalciu, ypač gerinančiu kaulų būklę. Nekyla abejonių, kad šio produkto teikiama nauda sveikatai didžiulė, tik ar tikrai nėra kitų, net geresn...