Kviečiu proga paragauti lietuviškų patiekalų. O jų – pačių įvairiausių – galima pasigaminti namuose. Tekste – 9 laiko patikrinti patiekalai. Tekste rasite šiuos receptus: Maltos mėsos troškinys su daržovėmis, avinžirniais ir alyvuogėmis, Cinamoninės bandelės, Virtų bulvių cepelinai su varške, Vištie...
jautiena
242 статей
Tradicinis jautienos befstrogenas labai tinka valgyti vėsoką dieną. Vos pusvalandis – ir mėgausitės sočiu patiekalu. Patiekite befstrogeną su bulvių koše, makaronais, skrudintomis bulvytėmis ar ryžiais.
Nebūtina laukti vasaros iškylų, kad būtų galima pasimėgauti mėsainiu su sultinga jautiena. Šiandien viską galima pasigaminti namų virtuvėje. Šis mėsainis su jautiena – itin sotus, niekas neatsisakys.
Toks jautienos didkepsnis nepadarys gėdos net patyrusiam virtuvės asui. Sultingas kepsnys su įvairiomis daržovėmis – kas gali tokiam skoniui atsispirti. Šio didkepsnio užteks dviem porcijoms.
Pyragėliai su jautiena ir pievagrybiais – sotus užkandis, tinkantis bet kokiai progai. Patartina ragauti su šiltu jautienos arba vištienos sultiniu. Pyragėlius su jautiena ir pievagrybiais patiekite dar šiltus.
Socialinių tinklų vartotojus sudomino vaizdo įrašai, kuriuose užfiksuoti šalia greitojo maisto užkandinių mėšlą išverčiantys traktoriai. Įrašu pasidalinusių teigimu, tokiu būdu Prancūzijos ūkininkai išreiškė pasipiktinimą dėl valgomųjų vabzdžių, didelių mokesčių ir kylančių trąšų kainų. „Melo detekt...
Jei norite išsikepti antrekoto kepsnį, ieškokite jauno gyvūno mėsos. Tada šis jautienos kepsnys pavyks – bus minkštas ir sultingas. Prieš patiekdami antrekotos kepsnį palaikykite keptuvėje dar porą minučių.
Bulvių apkepas su troškinta jautiena, pagardintas kietuoju sūriu, – kas gali būti geriau? Tai idealus pasirinkimas jaukiai šeimos vakarienei, ypatingam pasimatymo vakarui ar net draugų susibūrimui. Bulvių apkepą su troškinta jautiena patiekite šiltą.
Kalnuotame Kaukaze plytinčiame Sakartvele gaminami koldūnai – tai ne eilinis maistas. „Aš pats nesu kartvelas, tačiau pirmiausia atvykęs į Sakartvelą išmokau valgyti chinkalius“, – sako Sergejus Širisnkis.
Mitybos specialistai teigia, kad mėsa žmogaus maisto racione užima itin svarbią vietą, nes joje yra keletas pagrindinių maistinių medžiagų, kurių reikalingą kiekį būtų sunku gauti iš kitų maisto šaltinių. Tačiau svarbus ne tik reguliarus mėsos vartojimas, bet ir jos kokybė bei paruošimo būdas, kurio...
Argentinoje, Buenos Airėse, surengtą mėsos kepimo grilyje čempionatą „Federal Grill Master Championship“ galima vadinti bet kurio mėsos mėgėjo svajonių išsipildymu. Penktąjį kartą rengiamų varžybų metu šalies grilio meistrai susirinko sostinėje, kad išsiaiškintų, kuris iš jų yra geriausias. Jiems te...
Kai nusibosta tradiciniai, gaminkite azijietišką mėsainį. Tobulai pakeptas jautienos paplotėlis, prieskoniai, padažas ir daržovės sukurs tobulo skonio užkandį. Azijietiškas mėsainis tikrai jūsų nenuvils.
Šviežios mėsos pasirinkimas didesniuose prekybos centruose – išties gausus. Visgi neretai galima ir susimaišyti. Pavyzdžiui, ar žinojote, kuo faršas skiriasi nuo smulkintos mėsos, o jautiena – nuo brandintos bulienos?
Po visus namus pasklidęs dar garuojančio kepsnio aromatas kaipmat atvilioja visus prie Velykų stalo. Minkštutėlis keptas kiaulienos kumpis, o gal sodri ir sultinga jautienos išpjova – laiko išbandyti ir lengvai paruošiami marinatai padės atskleisti šviežios kokybiškos mėsos skonį ir bet kurį kepsnį ...
Pasaulio vartotojai nuo pat pirmųjų pandemijos dienų sumažino mėsos vartojimą. 2022 metais krito jautienos paklausa, ir nors infliacija vėsta, visi ženklai rodo, jog spaudimas ir šiais metais bus jaučiamas, ypač kai kuriose pasaulio šalyse, kur mėsos valgoma daug.
Jautienos troškinys patogus tuo, kad viskas ruošiama viename puode. Troškinsite apie pusantros valandos – užtat mėsa bus minkštut minkštutėlė. Patiekite troškinį su virtomis bulvėmis.
Nenorintys švaistyti maisto produktų ir taupantys laiką bei pinigus turėtų išbandyti skirtingus troškinius. Viename puode troškintos daržovės, mėsa bei žolelės taps universaliu ir labai skaniu bei kvapniu patiekalu.
Specialistė patarė, ką šiuo metu ypač reikėtų įtraukti į valgiaraštį: pagerins savijautą ir nuramins nervus (2)
Metų pabaigos šventės Kalėdos ir Naujieji – vienos maloniausių, laukiamiausių. Vis dėlto daliai žmonių šis laikotarpis reiškia ir didžiulį stresą. Kaip suvaldyti kylantį nerimą ir įtampą? Apie tai – laidoje „Delfi rytas“ pokalbis su „Gintarinės vaistinės“ vaistininke Giedre Tautkevičiene.
Taivano ekspertams baigus daugiau nei savaitę trukusį Lietuvos mėsos gamintojų, ketinančių į Taivaną eksportuoti jautieną, auditą, Maisto ir veterinarijos tarnyba sako, kad įmonėse buvo pastebėta keletas trūkumų, tačiau tikimasi, kad jie netrukus bus pašalinti ir leidimų procedūros netrukus bus baig...
Sultingi mėsainiai ar kepsniai neįsivaizduojami be gardžiosios jautienos. Visgi, šią mėsą pasigaminti galima kur kas įvairiau, pavyzdžiui, artimuosius nustebinti prabangiuoju, iš jautienos kumpio gaminamu tartaru ar aromatingais jautienos šonkauliukais. O tam, kad jautienos patiekalai tiesiog tirptų...