Įžymybių receptai

39 статей

Be kokio saldumyno neįsivaizduojamas Šv. Kalėdų rytas? Gal tai – iš kartos į kartą perduodamas receptas, o gal – asmeninės kūrybos vaisius? Žiemos šventėms artėjant, paprašėme poros žinomų moterų pasidalinti saldžiais kalėdiniais receptais ir atskleisti, kokių Kūčių tradicijų paprastai laikosi.

Šių ledų gaminimui geriausiai turėti specialias plastikines ledų užšaldymui skirtas formeles su pagaliukais. Vietoj ledų formelių galima panaudoti paprasčiausius mažus vienkartinius puodelius, į kuriuos įkiškite medinius ledų pagaliukus, kai ledai jau bus kiek pradėję stingti, nes kitaip jie nesilai...

Beata Nicholson

Mielieji DELFI skaitytojai, džiaugiuosi, kad galėsiu kiekvieną penktadienį pasidalinti savo pasiūlymais savaitgaliui. Tegul laisvadieniai būna gražūs ir ilgi, maloniai leidžiami su šeima, draugais ir giminėmis, o gardus ir naujas patiekalas, manau, tą laiką tik paįvairins.

Martynas šioje laidoje parodys, kaip pasigaminti triušienos kepenėlių paštetą su džiovintų slyvų džemu. Patiekalui pagaminti reikės: triušienos kepenėlių, džiovintų slyvų, šalavijų, raudonojo vyno, svogūnų, sviesto, cukraus sirupo, juodųjų pipirų, druskos, agaro ir grietinėlės.

Šį kartą Martynas gamina lengvai paruošiamas tinginių salotas. Patiekalui pagaminti reikės: menkės, alyvuogių aliejaus, bulvių, svogūnų laiškų, druskos, pipirų, citrinos, grietinės, džiovintų jūros kopūstų, kaparėlių, špinatų.