Iškylaujantiems

22 статей

Vasara - iškylų metas, o kokia gi gali būti puota gamtoje be gardžių patiekalų? Iškylų karalius - šašlykas, kurio marinavimo variantų yra begalė, tačiau gudresnės šeimininkės sugalvoja ir kitokių patiekalų - tai ir folijoje ant laužo kepti vaisių gabalėliai, ir barankų užkepėlės, keptas varškės sūri...

Bet kuris dietologas pasakys, kad vištiena maistinėmis savybėmis pranoksta gyvulių mėsą. Ji ir lengviau virškinama, ir yra visaverčių baltymų šaltinis. Tad kodėl nepabandžius vietoj riebios kiaulienos ant grotelių išsikepti viščiukų ketvirčius, krūtinėles ar blauzdeles.

Iškylų gamtoje, turistinių žygių su draugais ar šeima sezonas jau prasidėjo. Ką dažniausiai valgote tokių išvykų metu? Ar žinote, kad vos per kelias minutes galite pasidaryti banano šokolade desertą?

Tuoj prasidės vasara ir greit pakvips šviežiomis bulvėmis su krapais. o kol kas iš senųjų galime išsivirti žagarėlių - bus puikus užkandis.

Graikijoje šie vėrinukai vadinami “Souvlaki”. Minkšti avienos gabalėliai pamarinuojami žolelių, aliejaus ir citrinų sulčių padaže ir kepami ant grotelių kartu su svogūnais ir paprikomis. Valgykite su tzatziki ir pomidorų salotomis.