Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
Grybų patiekalai
141 статей
Grybų patiekalai – tai įvairūs patiekalai, kurių sudėtyje yra grybų. Įvairūs grybų patiekalai lietuvių tradicijoje valgomi per kūčias, taip pat dažnai grybai skanaujami sezono metu, t.y. rudenį.
Plovas yra tradicinis Vidurio Azijos ir Artimųjų Rytų patiekalas, kurio receptų žinoma daugiau nei 1000. Šiam gardžiam patiekalui nereikia daug produktų, o pasigaminti jį galima ir mūsų namuose. Dalijamės receptu, pagal kurį pagaminsite kiek kitokį nei tradicinį plovą.
Taip, kotletus galime kepti ne tik iš mėsos, tačiau ir iš kruopų, daržovių ar grybų. Skoniu nė kiek nenusileidžia mėsiškiems. Kotletus patiekite su bulvių koše ar grikiais.
Tokiu patiekalu – kremine grybų sriuba – tikrai nustebinsite artimuosius ar svečius. Visą žavesį kuria pateikimo būdas – sriubą pilkite į duonos kepaliuką. Na ir, žinoma, pati kreminė grybų sriuba yra ypatingo skonio.
Įdarytus pievagrybius patogu ruošti tada, kai nežinote, kur dėti fetos sūrio gabalėlį, špinatų saujelę, kietojo sūrio kampelį. Ingredientų reikia nedaug, o paruoštas patiekalas gali būti valgomas kaip karštasis arba kaip užkandis. Įdaryti pievagrybiai skanesni karšti, tačiau gardūs ir atvėsę.
Pievagrybių sriuba – neabejotinai viena aromatingausių. O jei dar pagardinta pelėsiniu sūriu – visa skonių puokštė garantuota! Papuoškite pievagrybių sriubą svieste apkeptomis pievagrybių riekelėmis ir šalavijo šakele.
Jei dar neteko valgyti perlinių kruopų košės su grybais, būtinai išbandykite. Visi ingredientai puikiai dera šiame patiekale. Vienas iš svarbių niuansų gaminant perlinių kruopų košę, – nepervirti jų: kruopos turi būti kramtomos konsistencijos.
Raugintų kopūstų sriubą žino kiekvienas, kas turėjo laimės ragauti močiutės gaminamus patiekalus. Ir jei tada ji nebūtinai žavėjo, šiandien mūsų išlavėję skonio receptoriai leidžia pajusti, kokia vis tik raugintų kopūstų sriuba gardi.
Jei jau gaminti, tai tik jautienos troškinį. Tokiu būdu gausite pavasarį organizmui taip reikalingos geležies, taip pat – cinko, seleno, vitaminų B12, B3 ir B6. O be to, tai – puikis geležies šaltinis. Jautienos troškinį gaminkite su daržovėmis – taip gausite dar daugiau naudos.
Silkė su grybais – nebūtinai šventinis patiekalas. Tačiau tokių receptų daugiausia ieškoma prieš Kūčias. Silkės su grybais skonis tikrai nenuvils.
Šitaip ruoštų makaronų su vištiena receptas dar nieko nenuvylė. Kvapnus, sotus ir išraiškingo skonio patiekalas. Kepkite makaronus su vištiena iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Apkepas su vištiena gali būti patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas arba užkandis. Skanus, sotus ir kvapnus. Apkepas su vištiena – puikus išsigelbėjimas, kai neturite daug laiko virtuvei.
Pyragėliai su grybais puikiai tinka įsidėti į darbą arba pavaišinti svečius. Gardūs, kvapnūs – jie tikrai patiks visiems, kas tiks mėgsta grybus. Pyragėliai su grybais skanūs ir atvėsę.
Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos, taip jis taptų palankesnis vegetarams. Nebijokite eksperimentuoti, nes rizotas – nėra kaprizingas patiekalas, į jį galite įtraukti daugiau žalumynų ar žuvies produktų
Cannelloni makaronai gali būti įdaryti mėsa, daržovėmis, yra ir saldžių įdarų pasiūlymų. Šįkart kviečiame ruošti makaronus su vištiena ir grybais. Šis receptas su cannelloni makaronais – neabejotinai yra vienas gardžiausių.
Užtrukę 30 minučių pasigaminsite kruasano sumuštinių su grybais. Turtingo skonio užkandis nustebins ir jus, ir jūsų svečius. Kruasano sumuštinį puoškite petražolėmis.
Paprastai šiems pyragėliams su grybais minkoma tešla. Tačiau, kad būtų greičiau, ją galima pakeisti šaldyta sluoksniuota tešla. Patiekite pyragėlius su grybais su padažu arba valgykite vienus.
kada, jei ne dabar virti cepelinus su grybais. Žinoma, norintieji gamins su mėsa ar varške. Tačiau bent kartą verta išbandyti ir cepelinus su grybais – fantastiški!
Greitiems pusryčiams ar vakarienei puikiai tinka karšti sumuštiniai. Šįkart juos gaminame su pievagrybiais, bet tinka kumpis, varškė ir pan. Karštus sumuštinius apibarstykite žalumynais ir skanaukite.
Kai norisi užkandžių ar lengvos vakarienės, rekomenduojame takus su keptomis daržovėmis. Tai taip pat puikus būdas sunaudoti turimas daržoves. Takai su keptomis daržovėmis patiekiami dar šilti.