Jei turite vištienos filė, gaminkite ją su česnakiniu grybų padažu. Patikiname: bus be galo skanu. Patiekdami vištienos filė apibarstykite žalumynais.
Grybai
788 статей
Grybai (lot. fungi) – gyvų heterotrofinių organizmų grupė. Grybuose nėra chlorofilo, jie negali neorganinių rūgščių paversti organinėmis, kaip augalai. Vykstant medžiagų apytakos procesams pagamina šlapalą, o jų glikogenas yra krakmolo tipo. Tai būdinga tik gyvūnams ar kitiems gyviesiems organizmams.
Lietuvoje grybų sezonas prasideda vasaros antroje pusėje ir tęsiasi iki pat pirmojo sniego. Tuo metu populiaru grybauti, grybai ruošiami žiemai, gaminami įvairūs patiekalai.
Rekordinį kiekį briedžiukų iš miško parsinešusi Renata pasakė, kaip jai pavyko: jie neauga visur (5)
Tikri grybautojai nelaukia rudens ir į miškus traukia jau pavasarį, tuo metu galima pasirinkti bobausių, briedžiukų, balteklių. Štai Renata šiemet pasiekė savo asmeninį rekordą – rado apie pusantro šimto briedžiukų. Ji pasakė, kas tai per grybai ir kur jų ieškoti.
Jau senovėje grybai buvo žinomi dėl savo maistinių ir kulinarinių savybių, taip pat jie buvo naudojami kaip vaistai.
Miškuose jau auga valgomi grybai, kuriuos skuba rinkti lietuviai. Gamtininkas papasakojo, kokie grybai dygsta šiuo metu ir kas pasirodys artimiausiais mėnesiais bei išdavė, kur jų ieškoti geriausia.
Viena seniausių mumijų buvo atrasta 1991 metais Alpėse. Archeologų šis žmogus pavadintas Otzi – ledo žmogumi, manoma, kad jis gyveno Europoje prieš 5 tūkstančius metų. Tarp ledo žmogaus daiktų buvo rasta beržinė pintinė su uogomis ir įvairiais grybais – šie buvo naudojami ir medicininiais tikslais, ...
Sartų regioniniame parke jau pasirodė pirmieji ypatingi grybai – šio parko pasididžiavimas. Ne, ne bobausiai ir net nevalgomi, bet juos surasti ir pamatyti norėtų daugelis besidominčiųjų saugomomis rūšimis. Šie grybai ypatingi – ne tik saugomi, kaip daugelis kitų retų grybų, bet įrašyti į griežtai s...
Jeigu manėte, kad žmonės bus pirmoji rūšis, kurią užkariaus grybai (už šį košmarišką scenarijų reikia padėkoti serialui „The Last of Us“), galite lengviau atsipūsti – varlėms, regis, (ne)pasisekė labiau.
Trumai – vienas iš prabangaus gyvenimo ir išlavinto skonio simbolių. Šių grybų galima paskanauti ne tik geriausiuose Prancūzijos restoranuose, bet ir Latvijoje (tiesa, importuotų). Latvijoje užauginti trumai šalies restoranuose ir prekybos vietose – irgi tik laiko klausimas. Jau artimiausiu metu šie...
Ar tikrai kovoja su vėžiu ir prailgina gyvenimą – tiriama, kaip veikia grybai, tačiau mokslininkas turi perspėjimą (1)
Esame įpratę grybus rinkti miške, išsikepti su bulvėmis ar pasidaryti tikros rudeninės sriubos. Visgi grybai gali būti naudojami ir visai kitaip. Vis daugiau tyrinėjama, kaip jie galėtų padėti kovoti su įvairiomis ligomis.
Neveltui rizotas vadinamas karališku patiekalu. Kreminės tekstūros patiekalas negali nuvilti net įmantriausio skonio ieškotojų. Šis rizotas gali būti gaminamas ir be vištienos.
Silkei ant šventinio Kūčių stalo visuomet skirta ypatinga vieta. Užsiklojusi keptų morkų ir svogūnų patalu, patiekta su burokėliais, pupelėmis ar obuoliais – šio patiekalo improvizacijoms ribų nėra, tačiau jei savojo ištobulinto recepto dar neturite, svečius siūlome nudžiuginti trimis skirtingais si...
Silkė su grybais – nebūtinai šventinis patiekalas. Tačiau tokių receptų daugiausia ieškoma prieš Kūčias. Silkės su grybais skonis tikrai nenuvils.
Žingsnis po žingsnio išaiškino, kaip pasigamini kombučią namuose: prireiks vos kelių ingredientų (28)
Kombučia – natūraliai fermentuotas arbatos gėrimas, kuriame gausu probiotikų, organinių rūgščių, virškinimo fermentų ir antioksidantų. Kombučia greitai tapo populiariu gėrimu, kurį galima įsigyti kiekvienoje parduotuvėje ar užsisakyti kavinėje. Tačiau tai yra šimtmečių senumo gėrimas, kurį nesunkiai...
Tokiu metu grybauti į mišką turbūt niekas nebeina, nes grybų tiesiog nėra – iki žiemos liko vos kelios dienos, jau iškrito ir pirmasis sniegas. Tačiau Kėdainių rajono gyventojai net ir tokiu metu miške pavyko rasti tikrą grybų karalių – sveikutėlį baravyką. Moteris teigia, kad nėra anksčiau girdėjus...
Pakaunėje, Girionių parke, vaikštinėjęs Alfas nufotografavo retą reginį – ant medžio kone 5 m aukštyje augo grybai. Jų žinovas sako, kad kiekvienam žmogui pamatyti tokį vaizdą tikra sėkmė, tiesa, medžiui tai nieko gero nežada. Tuo, ką sugeba šie grybai, išties sunku patikėti.
Antradienį teismo dokumentai parodė, kad ne tarnyboje buvęs JAV lakūnas, savaitgalį įpusėjus skrydžiui mėginęs išjungti lėktuvo variklius, vartojo stebuklingus grybus ir manė, kad jį ištiko nervinis priepuolis.
Nors įpusėjus spaliui grybautojų miškuose apmažėjo, gamtininkas sako, kad ten apsilankyti tikrai verta. Jis atskleidė, kokių grybų dar galima rasti, ar juos saugu rinkti po šalnų ir kokį didelį pliusą turi grybavimas būtent šiuo metu.
Konferencija apie ilgaamžiškumą: nuo miego iki maisto, nuo hormonų iki virusų, nuo streso sukeliamų ligų iki šiuolaikinių technologijų, padedančių žaibiškai aptikti negalavimus. Įdomu, kaip treniruoti smegenis, kad šie būtų produktyvesni, kaip keičiantis hormonų pusiausvyrai išlikti puikios savijaut...
Dietistė Kurpienė papasakojo apie miško grybų apdorojimo būdus: kaip išsaugoti vertingiausias maistines savybes ir kokiems žmonėms jų verčiau vengti (1)
Grybauti lietuviai tikrai mėgsta. Rudenį mūsų tautiečiai suplūsta į miškus, ten ieško įvairių grybų, jais vėliau su pasigardžiavimu mėgaujasi. Visgi grybų sezonas – ne itin ilgas, tad, namo parsinešus kelias pintines gėrybių, galima atsargų pasiruošti ir žiemai.
Užtrukę 30 minučių pasigaminsite kruasano sumuštinių su grybais. Turtingo skonio užkandis nustebins ir jus, ir jūsų svečius. Kruasano sumuštinį puoškite petražolėmis.