garstyčios

39 статей

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Majonezas yra vienas populiariausių padažų visame pasaulyje. Toks, kokį mes šiandien žinome, atsirado dar XVIII amžiaus pabaigoje Prancūzijoje. Beje, kai kurie kulinarijos istorikai pastebi, kad senovės egiptiečiai ir romėnai vartojo į majonezą panašų alyvuogių aliejaus ir kiaušinių mišinį. Šiandien...

Mėgstate keptas kepenėles? Jei šis klausimas privertė jus susiraukti, gali būti, kad nemokate jų skaniai pagaminti. Surinkome geriausius kepenėlių gaminimo receptus – išbandykite, gal bent vienas iš jų taps mėgstamiausiu jūsų patiekalu.

Česnakas – gurmanų silpnybė, tačiau dažnai nuo patiekalų su česnaku atbaido nemalonaus kvapo iš burnos perspektyva. Jei laukia pasimatymas ar susitikimas darbo reikalais, dauguma žmonių tikriausiai atsisakytų užkandžio su česnaku. Bet jei vis tik suvalgėte česnako, nepanikuokite – yra produktų, kuri...