Ledai, nors dažnai laikomi nuodėmingu desertu, tinkamai pasirinkus, gali būti net naudingi. Kaip išsirinkti tokius, kurie būtų ne tik skanūs, bet ir teiktų naudos atsako dietologė Barbora Jarašūnė bei dietistė Evelina Pleterienė.
Evelina Pleterienė
7 статей
„Arbūzas turi dvigubą efektą – yra skanus, aromatingas, malšinantis troškulį ir tuo pačiu „pravalantis“ mūsų organizmą, matyt, todėl vasarą jis taip mėgstamas“, – apie arbūzą sako Jūratė Dobrovolskienė, dietologė, Lietuvos dietologų draugijos viceprezidentė.
„Žmonės iki šiol tiki, jog peršalimą ar gripą galima išgydyti antibiotikais. Tai netiesa, antibiotikai veikia tik bakterijas, o ne virusus. Užsiimdami savigyda, naudodami antibiotikus be mediko paskyrimo, žmonės skatina mikroorganizmų antimikrobinį atsparumą.
Jei daužiantis kiaušin iais jums nesiseka, gali būti, kad per šias šventes jų teks suvalgyti ne vieną ir ne du. 96–98 proc. kiaušinių maistinių medžiagų gerai įsisavinamos, o vieno vištos kiaušinio maistinė vertė prilygsta 40 g liesos mėsos arba 200 g pieno ir turi 350 kJ energijos. Tad, kad ir koki...
Labai plačiai maisto pramonėje vartojamas krakmolas yra puikiai žinomas, tačiau dėl jo vartojimo tebekyla daug klausimų. Kiekvienam vertėtų išsiaiškinti, kaip ir su kuo valgomas krakmolas ir kada jis gali smarkiai pakenkti.
Prieš daugiau nei ketverius metus kaunietis Ramūnas Staselis sv ėrė 97 kilogram us ir, kaip pats sako, valgė viską iš eilės. Pavargęs nuo vakarėlių bei liulančio kūno, vyriškis ėmėsi permainų ir šiandien džiaugiasi rezultatais.
Kai kalbama apie tai, ką reikėtų gerti vos pabudus ryte, atrodo, kad kiek žmonių, tiek nuomonių. Vieni gina kavą su šlakeliu pieno, kiti tikina energijos pliūpsnį gaunantys iš šviežiai spaustų citrusinių vaisių, o treti, pavyzdžiui, renkasi pasukas su įvairiais pagardais. Mitybos specialistė Evelina...