Atėjus vasarai, restoranai į lauko terasas vilioja siūlydami svečiams mėgautis subtilaus dūmų aromato ypatingais patiekalais. Kaip teisingai paruošti daržoves, mėsą, žuvį ir kokius kepimo bei temperatūrinius režimus naudoti, Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija pristatė sukviesdama į...
ėriena
14 статей
Gegužės vidurys – pats laikas namų virtuvę „iškraustyti“ į lauką. Iniciatyva, kviečianti atgaivinti linksmų vasaros sutiktuvių – gegužinių – tradiciją ir sukurti naują nacionalinę šventę, ragina šiandien su šeimomis išeiti į lauką ir šventiniam stalui pasiruošti grilio patiekalų. Kulinarijos studijo...
Geriausiu Lietuvos virėju pripažintas virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas dalijasi dar vienu nesunkiai paruošiamu, bet itin gardžiu receptu – ėriuko šonkauliukais su jaunomis daržovėmis. Vasarą prisiminsime ne tik dėl gaivių ledų ar kokteilių, bet ir dėl sultingų barbekiu patiekalų, o šis gali būti p...
Geriausiu Lietuvos virėju pripažintas virtuvės šefas Jevgenijus Volkovas dalijasi dar vienu nesunkiai paruošiamu, bet itin gardžiu receptu – ėriuko šonkauliukais su jaunomis daržovėmis. Vasarą prisiminsime ne tik dėl gaivių ledų ar kokteilių, bet ir dėl sultingų barbekiu patiekalų, o šis gali būti p...
Pavasarį, kai po šaltojo metų laiko taip norisi trykšti energija, o organizme vis dėlto trūksta įvairių mineralinių medžiagų ir vitaminų, geriausia išeitis – kokybiškas maistas ir dovana gomuriui. Tad jėgų stygių kompensuoti kuo puikiausiai galima pamaloninant save ypatingu patiekalu. Šį kartą vyras...
Jeigu rugpjūtis yra kaip vasaros savaitgalis, tai kas yra ilgasis Žolinių savaitgalis, kuris būna rugpjūtyje? Savaitgalio ilgasis savaitgalis per savaitgalį, vasaros vasara?
Deividas Gailius iš Vilniaus „Lietuvos ryto“ komandos dar kartą priėmė LKL FIT virtuvės iššūkį. Šįkart su „IDW Esperanza resort“ virtuvės šefu gamino ėrienos šonkaulius su kuskuso salotomis.
Restorano vadovas Mantas Motiejūnas su pagalbininke pagamins sultingą ėrienos karkutę su ant griliaus keptomis daržovėmis.
Tai, kad pipirai ir druska dera prie visko, dar vaikystėje išmokė močiutė, o visą kitą taip pat tiesiog sumakaluoju ir pilu ant patiekalo. Prieskonių parduotuvės konsultantė patarė: reikia žinoti, kokius prieskonius derinti su kokiais produktais.
Kulinarijos lofto „Čiop Čiop“ šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos rekomenduoja lietuviams naudoti kuo daugiau savo natūralių, šviežių sezoninių produktų, kurie pasitelkus kūrybiškumą gali praturtinti lietuvišką virtuvę. Specialiai „Delfi.lt“ skaitytojams šefas demonstruoja Velykų stalui itin tinka...
Kulinarijos lofto „Čiop Čiop“ šefas Marc d'Erceville iš Prancūzijos rekomenduoja lietuviams naudoti kuo daugiau savo natūralių, šviežių sezoninių produktų, kurie pasitelkus kūrybiškumą gali praturtinti lietuvišką virtuvę. Specialiai „Delfi.lt“ skaitytojams šefas demonstruoja Velykų stalui itin tinka...
Lieknieji Gurmanai siekia valgyti skaniai ir tai yra labai svarbu norint maloniai mesti nereikalingus kilogramus. O kas atsitinka, kai norime valgyti sočius savaitgalio pietus? Be jokios sąžinės graužaties imame ir juos valgome. Mesdami svorį siekiame ir toliau gaminti fantastiškai skanų maistą ir j...
Lieknieji Gurmanai kalorijų neskaičiuoja. Kaip taip? Labai paprastai, valgome tris kartus per dieną ir iki soties, nevartojame cukraus, miltinių patiekalų ir vengiame gyvulinių riebalų – visa tai garantuoja gerą nuotaiką, daug energijos ir puikų vaizdą veidrodyje.