Eglė Kliukaitė

0 статей

Aida Žemaitytė

Dažnas žinome, kad daržovės virškinamos trumpiau nei mėsa, kad reikia daryti tarpus tarp valgymų, kad skrandis spėtų išsituštinti ir pasiruoštų priimti naują maisto porciją. Tačiau ar tikrai virškinimas priklauso tik nuo maisto rūšies, ar verta vienu metu valgyti ilgai ir trumpai virškinamus produkt...

Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...

Sveika mityba – raktas į gerą savijautą ir grakštų kūną. Jau seniai praėjo tie laikai, kai leidome sau kimšti bet ką, bet visi tėvai anksčiau ar vėliau susiduria su vienu sunkumu. Kaip išmokyti teisingai maitintis mažuosius. Neretai sunkiausia vaikams įsiūlyti žuvį, nors tai – labai vertingas ir ska...

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Prieš šventes daugelį moterų kankina baimė, kaip sutalpinti į mažą juodą suknelę savo ne tokius jau mažus apvalumus. Artėja metas, kai teks atsiskaityti už saldžias visų metų nuodėmės. Dažniausiai dietologų pranašystės apie dietas, kurių metu galima nemarinti savęs badu atrodo utopinės, tačiau vieną...

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Virtuvė – tikra fantazijos karalystė. Dar geriau yra tai, kad šiais laikais viso pasaulio virtuvės pasiekiamos akimirksniu, tereikia internete surasti receptą. Aišku, labai dažnai besivaikydami naujų kulinarinių mados vėjų pamirštame dar močiučių ruoštus maistingus ir skanius patiekalus. Vienas iš j...

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Artėjant didžiosioms metų šventėms susimąstome, kuo vaišinsime svečius šiemet. Ant tradicinio lietuviško stalo dažnai atsiduria sunkūs ir sveikatai naudos neteikiantys patiekalai, todėl dar nespėjus pasidžiaugti šventinėmis iškilmėmis jau imame aimanuoti dėl sutrikusio virškinimo ir papildomų kilogr...

Giedrė Petkevičė

Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekal ų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.

Vis labiau įsibėgėjant kepinių ant laužo sezonui, žmonės iš rūsių ar garažų traukia apdulkėjusius grilius, prekybos centruose dairosi kepimui tinkamos mėsos, daržovių. Ir visi naršo internete, ieškodami patarimų, ką ir kaip kepti, kad iškylos nesugadintų sudegęs ar neiškepęs kepsnys. Barbekiu ir mit...

Giedrė Petkevičė

Prieš atidarydami šaldytuvo dureles pirmiausiai turime nuspręsti, ką gaminsime – saldų ar sūrų, aštrų ar kartų patiekalą. Pusryčių košė, pavyzdžiui, gali būti tiek saldi, su uogomis ar jogurtu, tiek su lydytu sūriu ir druska. Vilniaus dietologijos centr o gydytojos dietologės Eglės Kliukaitės teigim...