Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
cepelinai
102 статей
9 gardžių cepelinų receptai ir naudingi tinklaraštininkių patarimai, kad pavyktų ir neištižtų – visada pasiteisina (2)
Artinantis cepelinų dienai būtų griekas nepasidalyti šio daugelio lietuvių mėgstamo patiekalo receptais. Juolab, kad maisto tinklaraštininkės pasiūlė labai įdomių ir net nematytų receptų. be to, nepagailėjo patarimų, kaip gaminti, kad cepelinai būtų ne tik skanūs, bet ir virdami išlaikytų savo formą...
Vaikui ir vėl grįžus alkanam mama pratrūko: mokyklos valgyklos darbuotojos cepelinus taupo pedagogams (3)
Neretai mokinių tėvai nuogąstauja, kad jų vaikai mieliau renkasi nesveiką maistą iš prekybos centrų nei pietus mokyklos valgykloje. O patys mokiniai vis atviriau kalba apie tai, kad nusprendę valgyti mokyklos valgykloje čia susiduria su jos darbuotojų nepagarbiu elgesiu. Neseniai toks akmenėlis mest...
Kristina kviečia išbandyti šeimos mėgiamiausius patiekalus iš bulvių: 11 receptų, kurie niekada nenuvilia (2)
„Ir kam gali nepatikti bulvės – jas mėgsta visi“, – įsitikinusi tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė. Šaltuoju metu laiku kaunietė namiškiams dažnai gamina patiekalus iš šios daržovės ir jau sukaupė visą krūvą receptų. Šiandien ir su Delfi Maistas skaitytojais dalijasi šeimos mė...
Tikriname Vilniaus cepelinų kainas ir kokybę. Kiek kainuoja, kaip greitai juos atveža pavežėjai, ar visus galima suvalgyti.
Eksperimentas: kiek kainuoja skaniausias Vilniaus cepelinas ir ar viskas, kas patiekiama, tinka maistui (1)
Cepelinas, arba didžkukulis (nors kai kurie ekspertai tikina, kad tai du skirtingi patiekalai) nacionalinis lietuvių patiekalas, kuriuo dažnai mėginame vaišinti egzotikos ištroškusius užsieniečius.
Tyrimas atskleidė, ką lietuviai išrinko nacionaliniu patiekalu: šaltibarščius, cepelinus ar vėdarus (2)
Vyrauja daug skirtingų įsitikinimų apie tai, kokį patiekalą turėtumėme vadinti nacionaliniu Lietuvos valgiu – vieni mano, kad tai turėtų būti didžkukuliai, kiti teigia, kad lietuviai labiausiai žinomi dėl šaltibarščių, vėdarų arba bulvių plokštainio. Vis dėlto, Lietuvos gyventojų apklausa parodė, ka...
kada, jei ne dabar virti cepelinus su grybais. Žinoma, norintieji gamins su mėsa ar varške. Tačiau bent kartą verta išbandyti ir cepelinus su grybais – fantastiški!
Bešamelio padažo reikia visur. Be jo neiškepsite gardžios lazanijos, neparuošite įvairių padažų prie mėsos, miltinių ir kitokių patiekalų. Ir kokie gi cepelinai bus be užpilo, kurio pagrindą sudaro bešamelio padažas.
Lietuvoje gyvenanti egiptietė Esraa – apie lietuvių būdą, maistą ir vestuves: Egipte svečių ateina tūkstančiai, o pas jus – vos dešimt (2)
Vietoje saulėtojo Egipto – visiškai nepažįstama Lietuva. Būtent taip būtų galima apibūdinti egiptietės Esraa gyvenimo kryptį, kurią moteris pasirinko jau prieš 10 metų. Šiandien Esraa su vyru ir sūnumi gyvena Vilniuje ir sako niekada nesijaučianti vieniša – mat čia pat gyvena ir visa jos šeima.
Įvairiausius pasaulio kampelius tyrinėjanti pora sužinojo, koks yra lietuvių tradicinis patiekalas: tai išgirdę, žmonės negali patikėti (6)
Aistė Žemaitienė kartu su savo vyru Augustinu yra aplankę jau daugybę vietų visame pasaulyje, kuriose vis atranda ryšių su Lietuva – bendraudami su ten esančiomis tautiečių bendruomenėmis, jie neretai sužino ir neįtikėtinų dalykų. Kaip tik taip neseniai nutiko – jiedu netikėtai išgirdo istorijų apie...
Šaldytos produkcijos gamybos įmonė pastebi mažėjantį vartojimą šalyje. Verslininkas mano, kad didesni sunkumai Lietuvos verslo dar tik laukia, o maisto kainos artimiausiu metu neturėtų mažėti.
Apsilankė geriausiais cepelinais Lietuvoje garsėjančioje vietoje: patikrino, ar ten iš tiesų taip skanu (10)
Šią vasarą Lietuvą tyrinėjantis DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas į draugiją kaskart pasikviečia skirtingas moteris. Dabar ja tapo dainininkė Monika Linkytė. Šįkart abu patraukė į ežerų kraštą – Molėtus.
Populiariausiu Palangos restoranu tituluojama vieta: ką jie daro, kad jokie konkurentai nesugeba aplenkti – vienu metu valgo 1500 žmonių (2)
DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanovas aiškinasi, kodėl metų metus Palangoje nesikeičia maitinimo lyderis ir kiekvieną vasarą tas pats restoranas pritraukia daugiausia lankytojų. Eilės ten stovi jau kelis dešimtmečius.
Bulvės – vienos populiariausių ir pigiausių daržovių, iš kurių galima pagaminti galybę įvairių patiekalų. Tačiau iš bulvių paruošti maisto produktai anaiptol nepasižymi pigumu. Vienas populiariausių bulvinių patiekalų – cepelinai. Nors didžiąją dalį jo sudaro bulvės, tačiau jis nėra toks pigus, kaip...
M4gstantieji lietuvišką virtuvę nėra abejingi cepelinams. Gaminame su mėsa, grybais, o šįkart – su varške. Patiekite cepelinus su grietine ar spirgučių padažu.
Panevėžyje rengiama unikali cepelinų gamybos edukacinė programa: moko, kaip paruošti tešlą ir įdarą, kad būtų patys gardžiausi (1)
Kiekvieno mėnesio antrą sekmadienį Piniavoje esančioje kavinėje „Pas Katiną“ vyksta edukacijos „Katino cepelinai“. Jų metu susipažįstama su cepelinų istorija, išmėginamas cepelinų kelias iki lėkštės ir galiausiai ragaujama pačių rankomis suformuotų kukulių.
Į ilgas keliones Azijos šalis išsiruošę tautiečiai ar į jas persikėlę gyventi lietuviai kuris laikas aikčioja nuo vietinio maisto skonių paletės ir mūsų liežuviui neįprastų patirčių. Tačiau anksčiau ar vėliau ateina ta diena, kai kasdieniai patiekalai su ryžiais nebeteikia malonumo ir vis dažniau ak...
Cepelinų balius: nuo tradicinių su mėsa ar varške iki žemaitiškų, išvirkščių ar bulvinukų be įdaro (2)
Šviežias bulvių derlius, vėsus oras nori nenori diktuoja sąlygas valgiaraščiui. Šiandien gaminame cepelinus. O kokius – teks patiems apsispręsti. Su varškės, mėsos ar pievagrybių įdaru? O gal su soja ir vegetarišku spirgučių padažu? Ieškantiems dar kitokio skonio – išvirkšti cepelinai, žemaitiški, t...
Vėsiojo sezono patiekalų karalius – cepelinai. Gamybai reikia skirti laiko, tačiau gardu – neapsakomai. Cepelinus patiekite su grietine, kepinta šonine, svogūnais ir krapais.