Kroketai – puikus būdas paįvairinti pietų ar užkandžių stalą. Juos galite pateikti kaip garnyrą prie mėsos ar žuvies patiekalų, o taip pat – padėti ant užkandžių stalo. Kroketai skanūs tiek karšti, tiek atvėsę.
Bulvių patiekalai
31 статей
Jei sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau labai gardus patiekalas vertas kiekvienos jam skirtos minutės. Žemaičių blynus patiekite apipiltus skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Specialiai daigintos, rankomis sodintos, nuo šalnų globotos ir dėl to jau birželio pradžioje užaugusios šviežios šiųmetės lietuviškos bulvės keliauja į Lietuvos prekybos tinklus. Bulves Kėdainių rajone auginantis ūkininkas Rimantas Žebarauskas griauna mitus, kad esą ankstyvasis derlius yra persotint...
Prancūzų filosofas ir literatūros kritikas Roland'as Barthesas 1957 metais išleistame esė rinkinyje gruzdintas bulvytes pavadino „patriotiškomis“ ir „tikruoju prancūziškumo ženklu, atsiskleidžiančiu per maistą“. Nors kilusios iš Pietų Amerikos, bulvės tradiciškai laikomos savomis daugelyje pasaulio ...
Sotus žiemos patiekalas, ne ką prasčiau tinkantis ir vėsesnę dieną. Purus, minkštutėlis kugelis, kurį dabar liepiama vadinti plokštainiu, – dažnas svečias ant tradicijas gerbiančių lietuvių stalo.
Kas vakarienei? Bulvės su Camembert sūriu iš John Whaite knygos „Perfect Plates in 5 Ingredients“.
Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekal ų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.
Šaltoms ir niūrioms rudens dienoms siūlome 5 gardžius bulvių patiekalus. Skanaus!
Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei n...
Labai norėjosi ko nors ypatingai skanaus, bet tuo pačiu menančio vaikystės skonius. Sumanėme kepti bulvinius blynus, o turguje akis užkliuvo už šviežių špinatų lapelių. Taip ir gimė naujas receptas. Šie blynai skiriasi nuo klasikos ne tik puresne tekstūra, bet ir gausesne skonių puokšte, mums labai ...
Mes, lietuviai, mėgstame bulves pačiais įvairiausiais pavidalais: ir keptas, ir virtas. Turime patį didžiausią patiekalų asortimentą: nuo tradicinių cepelinų, vėdarų ir apkepų iki įvairiausių blynų, apkepėlių bei salotų. Šį kartą jums siūlome bulvinių kukulių receptą!
Mūsų skaitytoja Viktorija sako, kad yra tikra lietuvė, mat sunkiai ištveria vieną dieną be bulvių! Kadangi taip mėgsta šią daržovę, su ja prisigalvoja pačių įvairiausių patiekalų. Šį kartą siūlome išbandyti firmines Viktorijos bulves su ypač sočiu mėsos ir sūrio įdaru.
Jau drąsiai galima teigti, kad su visu smarkumu prasidėjo bulvių sezonas! Kiek įvairiausių patiekalų galima su jomis pagaminti... Griebkite bulvių skustukus ir pirmyn prie darbo!
Gal jau nesyk kartosiuosi, bet, mano manymu, italų virtuvei taip išpopuliarėti padėjo magiški pavadinimai, kurie skamba taip mielai, kad paruoštą maistą norisi vadinti būtent taip, kaip skamba pas juos. Gnocchi, Rissoto, Pasta, Focaccia ir t,t. Šie pavadinimai nuvilnijo per visą margą pasaulį ir ne ...
Viskas prasidėjo nuo to, kad po vakarienės liko daug nesuvalgytos bulvių košės. Tą kartą, bemąstant, ką čia su ja nuveikus, akys sustojo prie tuno konservų šaldytuve. Plokštainis gavosi ypatingai gardus, manau, kad tam įtakos turėjo tuno aliejumi persigėrę bulvės, truputį aštrūs marinuoti agurkai, k...
Mano vyras pripažįsta tik vienos rūšies blynus – Kėdainių. Jie sotūs, gardūs ir labai tinka šaltiems rudens vakarams, kai norime kažko truputėlį riebesnio.
Keptų bulvių kvapas gundo ir vilioja mūsų skrandžius. Jei jos įdarytos šonine ir svogūnais, tai ir soti, ir labai gardi vakarienė, kurią lengvai paruošite visai šeimai. Jei vakarą leidžiate gamtoje - tai puikus patiekalas, kurį iškepsite tiesiog laužo žarijose.