Bulvių patiekalai

31 статей

Jurga Bačinskaitė

Sotus žiemos patiekalas, ne ką prasčiau tinkantis ir vėsesnę dieną. Purus, minkštutėlis kugelis, kurį dabar liepiama vadinti plokštainiu, – dažnas svečias ant tradicijas gerbiančių lietuvių stalo.

Giedrė Petkevičė

Bulvė užima garbingą vietą lietuviškoje virtuvėje. Ji skani, soti, o bulvių patiekal ų įvairovė – begalinė. Visgi kai kurie kulinarai nesutaria, kaip ją geriausia ruošti – su lupena ar be. DELFI to pasiteiravo trijų savo srities eksperčių ir jų nuomonė šiuo klausimu sutampa.

Jeigu vyktų nuobodžiausių daržovių rinkimai, tikėtina, juos be konkurencijos laimėtų bulvės. Šeimininkės jų paprastai griebiasi tada, kai šaldytuve nebelieka jokių kitų produktų, sakoma pranešime spaudai. Tačiau kulinarai neskuba šios daržovės nurašyti. Pasak jų, yra daug bulvių paruošimo būdų bei n...

Labai norėjosi ko nors ypatingai skanaus, bet tuo pačiu menančio vaikystės skonius. Sumanėme kepti bulvinius blynus, o turguje akis užkliuvo už šviežių špinatų lapelių. Taip ir gimė naujas receptas. Šie blynai skiriasi nuo klasikos ne tik puresne tekstūra, bet ir gausesne skonių puokšte, mums labai ...

www.5braskes.lt

Mes, lietuviai, mėgstame bulves pačiais įvairiausiais pavidalais: ir keptas, ir virtas. Turime patį didžiausią patiekalų asortimentą: nuo tradicinių cepelinų, vėdarų ir apkepų iki įvairiausių blynų, apkepėlių bei salotų. Šį kartą jums siūlome bulvinių kukulių receptą!

www.5braskes.lt

Mūsų skaitytoja Viktorija sako, kad yra tikra lietuvė, mat sunkiai ištveria vieną dieną be bulvių! Kadangi taip mėgsta šią daržovę, su ja prisigalvoja pačių įvairiausių patiekalų. Šį kartą siūlome išbandyti firmines Viktorijos bulves su ypač sočiu mėsos ir sūrio įdaru.

Gal jau nesyk kartosiuosi, bet, mano manymu, italų virtuvei taip išpopuliarėti padėjo magiški pavadinimai, kurie skamba taip mielai, kad paruoštą maistą norisi vadinti būtent taip, kaip skamba pas juos. Gnocchi, Rissoto, Pasta, Focaccia ir t,t. Šie pavadinimai nuvilnijo per visą margą pasaulį ir ne ...

Viskas prasidėjo nuo to, kad po vakarienės liko daug nesuvalgytos bulvių košės. Tą kartą, bemąstant, ką čia su ja nuveikus, akys sustojo prie tuno konservų šaldytuve. Plokštainis gavosi ypatingai gardus, manau, kad tam įtakos turėjo tuno aliejumi persigėrę bulvės, truputį aštrūs marinuoti agurkai, k...