Makaronų apkepas su sūriu sotus, tad galima ruošti tiek pusryčiams, tiek pietums ar vakarienei. Paprastai jį mėgsta visi, tad galima ruošti dideliame inde. Makaronų apkepą su sūriu patiekite vieną ar su grietine, mėgiamu padažu.
bazilikai
20 статей
Gaminate salotas iš šviežių ir traškių salotų lapų? O gal sočiai vakarienei pasirinkote lengvą variantą – salotas su grilinta vištiena? Galbūt ieškote, kuo pagardinti keptas šviežias bulves? Arba ką užtepti ant sumuštinio? Visiems šiems variantams idealiai tiks nebrangūs naminiai prieskoninių žoleli...
Uodai ir kiti kenkėjai šios vasaros prapultis, tačiau ne visada su jais kovojant reikia griebtis chemijos.
„Delfi“ laidų vedėja Kristina Pocytė ne tik dirba televizijoje, bet laisvalaikiu atsiduoda augalams – jos daržo balkone ir aistros aštriems čili pipirams galėtų pavydėti ne vienas patyręs daržininkas.
Žiemą ypatingai norisi šviežių žalumynų. Ne iš parduotuvės, o savų, kurie augtų po ranka – mažame žieminiame darže ant palangės. Žalumynus galima augintis ir žiemos sode, ir šiltoje terasoje ir apšiltintoje lodžijoje.
Vasara – ant kepsninės ruoštų patiekalų ir šviežių daržovių salotų metas. O kas geriau pagardina sezoninius patiekalus, jei ne prieskoninės žolelės? Maisto ekspertai aptaria, kuo sveikatai naudingos populiarios žolelių rūšys ir dalijasi patarimais, su kokiais maisto produktais jas geriausia derinti.
Bazilikų lapeliai, skrudinti riešutai, kietasis sūris ir tyras alyvuogių aliejus – puikiai pažįstamas derinys pesto padažo mėgėjams. Tačiau šis visiems gerai žinomas itališkas padažas gali būti gaminamas iš įvairiausių kitokių ingredientų. Mėgstantiems eksperimentuoti maisto ekspertė pataria, kaip p...
Apie linksmą kanapių poveikį prirašyta daugybė anekdotų. Gal todėl ir šiuos augalus auginantis ūkininkas Julius Martinonis iš Panevėžio rajono, Švaininkų kaimo nebijo rizikos rinkdamasis netradicines žemės ūkio kultūras.
Jei atsitinka taip, kad mano namuose atsiranda didesnis, nei man reikalinga, šviežių bazilikų kiekis (pavyzdžiui, siuntinys iš tėvų daržo ar vazonėlis iš parduotuvės), visada gaminu pesto. Jo turėti labai patogu, nes galima laikyti šaldytuve sandariame indelyje kelias savaites arba užšaldyti ir pana...
Krapais ar petražolėmis apibarstytos šviežios virtos bulvės ar kruopos, sultinys ar troškinta mėsa bemat tampa gardesni. Tai žinoma buvo ir prieš 500 metų, ir prieš 100 metų, ir dabar. Prieskoninės žolelės visuomet mėgtos Lietuvoje. Ir yra už ką jas taip mėgti.
Pasibaigus žiemai ir prasidėjus pavasariui, kyla noras užsiauginti pirmųjų šviežių žalumynų. Patyrę sodininkai žalumynų sėklas pradeda sėti kovo viduryje ir jau per patį pavasario įkarštį gali mėgautis šviežiais prieskoniais.
Jei norite, kad daigai tinkamai augtų ir vystytųsi, privalote laikytis kelių esminių taisyklių: paruošti tinkamą žemės mišinį, atsakingai laistyti, aprūpinti daigus pakankamu šviesos kiekiu ir užtikrinti palankią temperatūrą.
Šį savaitgalį 100 žmonių dalyvaus Italijos Genujos mieste vyksiančiame pasaulio pesto gamybos čempionate. Jie naudos tik septynis ingredientus, kuriuos smulkins rankomis akylai prižiūrint vyrui, pesto padažo gamybą pavertusiam savo gyvenimu, skelbia BBC.
Bazilikus reikia sodinti į purų, derlingą substratą. Gerai auga, kai tas substratas yra visada drėgnas, bet ne per šlapias, vanduo jame negali kauptis. Pastatyti reikėtų šviesioje ar net labai šviesioje vietoje, bet ne saulėkaitoje (jeigu auginame kambaryje), teigia botanikė Teresė Jokšienė.
Jau rašėme, kad viena efektyviausių yra sriubų dieta. Tačiau vis dažniau moterys pasidalija gerais rezultatais po jogurto dietos.
Bazilikus reikia sodinti į purų, derlingą substratą. Gerai auga, kai tas substratas yra visada drėgnas, bet ne per šlapias, vanduo jame negali kauptis. Pastatyti reikėtų šviesioje ar net labai šviesioje vietoje, bet ne saulėkaitoje (jeigu auginame kambaryje), teigia botanikė Teresė Jokšienė.
Nuo uodų antplūdžio gali išgelbėti ne tik cheminės priemonės, bet ir natūralūs kieme augantys augalai, rašo lzinios.lt
Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute ir nuolat norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, jums pats laikas sukurti savo mini daržiuką. Žaliuojantys prieskoniai ant palangės pamalonins ne tik jūsų skrandį. Nuostabi žalia spalva juk nuteikia pozityviai bei padeda ats...
Jei prie namų neturite daržo ar gyvenate bute, tačiau norite pagardinti patiekalus šviežiais ir kvepiančiais prieskoniais, pats laikas pradėti auginti savo mini daržą ant palangės. Žaliuojantys prieskoniai pamalonins ne tik skrandį. Žalia spalva mus nuteikia pozityviai bei padeda atsipalaiduoti.
Skirtinguose patiekaluose kiekvienas prieskonis atsiskleidžia vis kitaip.