baltymai

185 статей

Goda Raibytė-Aleksa, VU Gyvybės mokslų centras

Baltymo struktūra – tarsi jo nuotrauka, leidžianti pažvelgti į molekulių pasaulį iš arčiau. O mokslininkams tenka nemažai padirbėti, kad tai pamatytų. Be baltymų struktūrų neišsiverčia ir bakterijų, ir priešvirusinių apsaugos sistemų tyrimai, kurių rezultatai jau apdovanoti Nobelio premija net du ka...

Tvarumo kursas
Vabzdžius proteinams auginančios fermos šiandien „ant bangos“, o besiraukantiems nuo vaizdo primena: į krevetes juk nespjauname
Parengė Viktorija Dačinskaitė

Visame pasaulyje populiarėja baltymai iš vabzdžių, kurie itin plačiai naudojami ne tik žmonių, bet ir augintinių maisto gamyboje. Tokia mėsos alternatyva, sakoma, yra kur kas vertingesnė savo maistine verte, o ir gaminama ji kur kas mažiau kenkiant aplinkai. Apie tai konferencijos „Tvarumo kursas“ m...

Konferencija „Tvarumo kursas“

Rugsėjo 27 d. atsakingo verslo konferencija „Tvarumo kursas“ aiškiai bei koncentruotai su daugiau kaip 25 ekspertais nagrinėjo visas naujoves tvarumo kontekste. Vos per vieną dieną buvo galima susipažinti ne tik su vertingiausiomis Lietuvos ir užsienio praktikomis, išgirsti realius tvaraus verslo pa...

Kalbino Kristina Ciparytė, parengė Gabrielė Grinkaitė, laida „Delfi rytas“

Įvairi ir pilnavertė mityba – geros sveikatos pagrindas. Tačiau medikai įspėja, kad ne visi žmonės su maistu gauna pakankamą kiekį reikalingų medžiagų. Laidoje „ Delfi rytas “ biomedicinos mokslų daktaras, sveikos gyvensenos ir mitybos specialistas Artūras Sujeta pasakojo apie baltymus mūsų mityboje...