Mažame miestelyje Panevėžio rajone, Naujamiestyje, su Simona Kergyte-Steponavičiene susitinkame jau vakarėjant, prie jos visai naujai pastatyto šiltnamio. Tokią vietą pasirinkome neatsitiktinai – 26 metų mergina dabar čia praleidžia didelę dalį savo laisvo laiko. Ir tikisi, kad ateityje čia galės bū...
Aitrioji paprika
13 статей
Raudonasis pipiras (dar vadinami čili pipirais) – aštrių prieskonių grupė, pipirų rūšis, gaminama iš bulvinių šeimos (Solanaceae) paprikos genties (Capsicum) augalų. Aštrumą jiems suteikia medžiaga kapsaicinas.
Vargu, ar daug suklystume sakydami, kad Izraelio virtuvė patenkintų net ir prisiekusio gurmano įgeidžius. Skonių įvairovė, liesieji baltymai, begalė daržovių ir šviežių žalumynų – tai ypatumai, kuriuos būtinai paminėtume prireikus ją apibūdinti.
Mažiau angliavandenių ir baltymų – užtikrintas būdas ištverti svilinanti vasaros karštį, rašo independent.co.uk. Ekspertai atskleidė, kokius maisto produktus reikėtų rinktis, kad karštu oru galėtumėte jaustis gerai ir šiek tiek atvėstumėte. Tarp jų – špinatai, aitrioji paprika ir sriuba.
Ketvirtadienį minima aitriųjų paprikų troškinio diena, o viena svarbiausių šio troškinio sudedamųjų dalių yra aitriosios paprikos, kurias žmonija maistui naudoja jau 600 metų. Tradiciškai šis patiekalas kildinamas iš Meksikos, tačiau vis dažniau kaip jo tėvynė įvardijamas Teksasas, o juo turguose pr...
Įprasta, kad valgant aštrų maistą ima prakaituoti viršutinė lūpa, tekėti nosis ir degti burna. Bet ar gali aitriosios paprikos turėti neigiamą poveikį sveikatai? Šis klausimas vertas dėmesio, ypač populiarėjant aitriųjų paprikų iššūkiui, rašo health.com.
Aitriosios paprikos ne tik labai gražios – jos įtrauktos ir į Pasaulio sveikatos organizacijos gyvybiškai svarbių produktų dešimtuką. Apie aitriųjų paprikų savybes, jų įvairovę pasakoja kolekcininkė Ina Lenkaitienė iš Kazlų Rūdos, auginanti beveik pusšimtį aitriųjų paprikų veislių.
Naujas tyrimas, skelbiamas leidinyje „PLOS One“, patvirtina 2015 metais Kinijoje atlikto aštra us maisto tyrimo rezultatus, skelbia nytimes.com.
Sekmadienį Julijos Janus naujai įrengtų namų virtuvėje susirinko garsiausios maisto tinklaraštininkės, kulinarinių knygų autorės – Renata Ničajienė, Nida Degutienė bei visa tinklaraščio „Miško žvėrys“ kūrėjų komanda – Lina, Asta ir Julė. Artėjant didžiosioms metų šventėms nuolat naujų iššūkių bei kū...
Aitriosios paprikos ne tik labai gražios – jos įtrauktos ir į Pasaulio sveikatos organizacijos gyvybiškai svarbių produktų dešimtuką, LRT RADIJUI sako kolekcininkė Ina Lenkaitienė, auginanti beveik pusšimtį aitriųjų paprikų. Jos teigimu, šie augalai turi daug vitaminų bei veikliųjų medžiagų, apsauga...
Afrodiziakas – tai, kas sukelia aistrą mylėti. Afrodiziakais gali būti kvepalai, jūros gėrybės, daržovės, vaisiai – visa, kas gali pažadinti aistrą. Vieni seniausių žmonėms žinomų afrodiziakų – prieskoniai. Arbatas ir prieskonių mišinius „7 Ievos namai“ kuriančios bendrovės „Prieskonių ambasada“ vad...
Tyrimas rodo, kad mėgstantys aitriąsias paprika s ir aštrų maistą gyvena ilgiau.
Viešojoje erdvėje tikrovė pateikiama supaprastintai - kad suprastų kiekvienas rinkėjas bei pirkėjas. Suprantama. Taip romanai virsta komiksais, istorija - datų eilutėmis, ideologijos - viešaisiais ryšiais, ekonomikos plėtra - vartojimo skatinimu, meilė gamtai - šiukšlių rūšiavimu. Genialumas paprast...
Panašu, jog itin aštrūs pipirai pamažu „užkariauja“ ir lietuvių skonio receptorius. DELFI Piliečiui pasidalinus ekonomisto Nerijaus Mačiulio palangės derliumi – habanero pipirų nuotrauka, su portalu susisiekė skaitytojai, kurie namuose taip pat augina aitriasias paprikas. Tarp jų – ir aštriausius pa...