Aistė Rasmussen

54 статей

Dirbančių žmonių valgymo įpročiai labai skirtingi ir kartais net – chaotiški. Vieni eina pietauti į kavinę, antri randa laiko nubėgti tik iki artimiausios parduotuvės ir iškart grįžta į biuro kėdę, o treti maisto į darbą atsineša iš namų. Būtent jiems dažnai kyla dilema – kaip pasigaminti sotų ir sv...

Kai kuriose pasaulio šalyse yra įprasta, kad grūdinės kilmės produktai sudaro net 70 proc. kasdienio mitybos raciono. Populiarėjant įvairioms mitybos praktikoms ir grūdinės kilmės produktų receptams, šiuos produktus atranda ir vis daugiau lietuvių. Jau esame pamėgę bolivines balandas, ispanišką šala...

Lietuva – bulvinių patiekalų kraštas. Nors anksčiau visame pasaulyje buvo manoma, kad bulvės nėra tinkamos maisto gamybai, tačiau šią nuostatą pakeitė prancūzų agronomas ir vaistininkas Antuanas Ogiustas Parmantjė, kurio dėka jos tapo neatsiejamas daugelio pietų ar vakarienės patiekalas. Šiandien bu...

Jau nuo seno pirmasis sekmadienis po Velykų žinomas kaip Atvelykis arba kitaip – vaikų Velykėlės. Senovės lietuviai šią dieną laikė paskutine poilsio ir svečiavimosi diena prieš didžiuosius pavasario darbus laukuose. Tai puiki proga pasigaminti kasdienių patiekalų iš kiaušinių ir kartu su šeima sėst...

Makaronai – itin paprastas ir elementarus maisto produktas, kurį virtuvėje naudoja didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Juos ypač mėgsta mažieji šeimos nariai, nes makaronai patrauklūs savo forma – įvairūs suktukai, sraigteliai ir vamzdeliai valgymo procesą paverčia žaismingu procesu, o originaliai pa...