obuoliai

387 статей

Obuolys (lot. pome, iš lot. pōmum 'vaisius') – sultingasis netikrasis vaisius su 3-5 lizdais ir 2-3 sėklomis lizde, būdingas daliai erškėtinių šeimos augalų iš obelinių pošeimio. Būdinga plona odelė (egzokarpas), sultingas minkštimas (mezokarpas) ir kieti sėklas supantys lukštai (endokarpas).

6 priežastys, kodėl kasdien reikėtų suvalgyti po obuolį

Obuoliai su šokoladu

Kartu su obuoliais rauginti agurkai – galėsite mėgautis visą žiemą

Gardus ir kvapnus obuolių pyragas, kuriuo galėsite palepinti savo artimuosius. Sviestinė tešla ir drėgni aromatingi obuoliai. Kepkite obuolių pyragą apie 40-45 minutes, kol gražiai paruduos.

Manipuliacija
Melo detektorius
Kodėl Rusijoje naikinami didžiuliai kiekiai obuolių?

Socialiniuose tinkluose plinta vaizdo įrašai, kuriuose nufilmuoti iš sunkvežimių verčiami ir traiškomi obuoliai. Tokie vaizdai sujaudino jais pasidalinusius vartotojus, kurie puolė piktintis, kad tokiu būdu keliamas dirbtinis badas. „Melo detektorius“ išsiaiškino, kas iš tiesų vyksta tokiuose įrašuo...

Vytautas Budzinauskas

Daržovės, mėsa ir kiti populiarūs maisto produktai Lietuvoje prieš dvi dešimtis metų buvo keliskart pigesni, jeigu vertinsime vien pinigine išraiška. Tačiau ekonomistai perspėja neskubėti pasinerti į nostalgiją, nes laikui bėgant kinta žmonių perkamoji galia, geopolitinis kontekstas ir kiti veiksnia...

Leldė Lusė, delfi.lv

Ant medžio supuvę obuoliai ar kriaušės ne tik darko vaizdą, bet ir gali sugadinti likusius vaisius. Kodėl pasitaiko tokių atvejų ir kaip jų išvengti kitą sodininkystės sezoną? Atsako Latvijos Sodininkystės instituto mokslininkas, dr. Edgaras Rubauskis.